CDR.cz - Vybráno z IT

Tablety s Windows 8 se budou prodávat včetně MS Office, Windows RT dostanou Outlook

acer-iconia-w3_keyboard
Společnost Microsoft chce přilákat nové zákazníky na cenově výhodnou akci. Tablety s operačním systémem Windows 8 začne dodávat s předinstalovaným balíkem Office 2013.

Společnost Microsoft oznámila, že nové sedmi a osmipalcové tablety se systémem Windows 8 budou dodávány s bezplatnou kopií Office 2013. Zprávu sdělil finanční ředitel firmy Microsoft Tami Reller na výstavě Computex. Do malých tabletů bude předinstalována verze softwaru Office Home and Student 2013, kterou je možné zakoupit také samostatně přibližně za tři tisíce korun.

I když existuje celá řada dalších levnějších alternativ, mezi něž patří například LibreOffice a Google Docs, kancelářský balík Microsoftu je stále ve značné míře průmyslovým standardem. Uživatelé budou moci díky nové akci ihned po nákupu zařízení používat zdarma kancelářské nástroje Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Nyní bude záležet na výrobcích koncových zařízení, zda tuto nabídku využijí. Programy Outlook, Access a Publisher bohužel nebudou součástí balíku. Nové tablety s operačním systémem Windows RT 8.1 však budou údajně zahrnovat rovněž bezplatný přístup k poštovnímu klientu Outlook 2013 RT. Stávající uživatelé budou moci klienta zpřístupnit tak, že do svého RT zařízení stáhnou a nainstalují připravovanou "aktualizaci" Windows 8.1.

Office 2013 Preview - You′re good to go

Předinstalovaný Office 2013 byl do nynějška výsadou výhradně ARM tabletů se systémem Windows RT. Prodeje dotykových zařízení s operačním systémem Windows, ať už ve verzi RT či 8, nejsou zatím dle výsledků tolik oslavné, jak by si Microsoft jistě představoval. Nový strategický tah by tak mohl přilákat nové zákazníky, kteří mají o tablety s Windows 8 zájem, avšak nechtějí investovat další peníze do kancelářské sady nástrojů Office.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tablety s Windows 8 se budou prodávat včetně MS Office, Windows RT dostanou Outlook

Žádné komentáře.