CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mapy od Googlu sledují každý váš krok - co s tím?

Co s tím? Nic, nepoužívat takový telefon. Mám historii polohy vypnutou a nic se mi na dané stránce nezobrazuje, přesto Google sleduje každý můj krok. Tak to prostě je a nenaděláte s tím nic.
Já se s tím smířil, mně to přináší víc užitku než negativ.
PS: Bylo by naivní se domnívat, že na smartphonech s Windows nebo iOS se to neděje ;-).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak v dnesni dobe radit nepouzivat chytrý telefon je drobet zbytecna rada. Taková zpatecnicky amisska. Radsi budu sledovanej nez se vracet k cihlam. Ja o tomhle trebas do ted nevedel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to nemyslel jako radu, ale jako uvedení možností ;).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Spousta lidi dnes zije bez chytreho telefonu. Tech co podlehli jeho kouzlu je samozrejme podstatne vice, ale to neznamena ze to bez nej nejde. Vyrabi se i luxusni hloupe telefony.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych si uz asi nezvykl u sebe nemit oba skypy, email, webovy prohlizec, mapy, navigaci, RDP, geocaching a podobne .... jako kdy by clovek cetl cdr a podobne, kdyz ne pri pravidelne stolici:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Při přečtení věty "Radsi budu sledovanej nez se vracet k cihlam" jsem si znovu uvědomil, jak moc jsou lidi schopni se nechat zotročit na úkor svého pohodlíčka ;-) Pamatuju dobře dobu bez těch otravných mobilů a bez otravného mailu... bylo to mnohem klidnější a ejhle, požadovaná práce se dala udělat zrovna tak jako dneska. Já bych svou pradávnou "cihlu" dobrovolně za "placku" nevyměnil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A kdyz to mas vypnute, jaky uzitek ti to prinasi? Jinak je dost naivni predstava anonymity s jakymkoliv telefonem .... pravda, u stare nokie ti nevyberou ucet a nemuzou te online sledovat a odposlouchavat pres kamery a mikrofony jak u nadroidu, ale prihlasenim do site *jim stejne sdelujes svou presnou polohu ......
a to *jim myslim toho virtualniho zleho pana, ktery existuje pouze v myslich konspiracnich teoretiku:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tomhle jsem vůbec nevěděl, ale mám GPS většinou vypnuté, takže Google nemá to sbírání jednoduché.

Naštěstí Samsung do (většiny) svých mobilů dává dost slušné nastavení (z horní hrany se dá vyrolovat menu s rychlým zapnutím různých funkcí) a díky tomu mám většinu zbytečností vypnutých.

- edit -
Tak jsem navštívil časovou osu a historie pohybu je vypnutá!!
Jelikož jsem ji nikdy ručně nevypínal, takže Google ji určitě nebude shromažďovat automaticky.

Řekl bych,že autor článku někdy odklikl nějaký "souhlas" u pop-upu , zatímco já s tím prostě nesouhlasil (Když to jde, tak z principu nikdy nesouhlasím a nebo dávám "přeskočit" různé blbosti, co mi vyskakují).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je mozne, ze se mapovani u google zapne ve chvili, kdy uzivatel dovoli asistovane zjistovani polohy pomoci wifin a dat z google serveru obecne. Vycitil jsem v tom spehovani a nepovolil, takze take nemam zadnou mapu pohybu a docela bych veril tomu, ze v globalu bez souhlasi uzivatele nic nesbiraji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám historii pohybu taky vypnutou, přesto se mě občas Google zeptá, jak mi v té které restauraci chutnalo.
Věřte tomu, že to vypnutí jen znamená, že vám Google prostě jen neukáže, co o vás posbíral, takže si pak myslíte, že to nedělá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To jako fakt? Tohle otravování je už teda ale vrchol.

Tohle se mi naštěstí nikdy nestalo. Jak jsem řekl, Samsung do svých telefonů dává rolovací menu, kde jde rychle vypnout funkce, které nevyužíváte. Takže takové GPS, WiFi, Mobilní internet atd. mám po většinu času vypnuté a (pevně doufám, že) Google nemá jak špehovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"po většinu času vypnuté"

Jinymi slovy, Google o tobe nasbira info, pak to jednou za cas zapnes, ono se to odesle, ale tobe se to nezobrazi, takze si blahove myslis, ze nespehujou.

Mimochodem je to cele nesmysl, protoze kazdej kdo jenom vleze kdekoli a jakoli na jakoukoli sit je spehovanej a je jedno, jestli je to mobil nebo webovej prohlizec na pocitaci nebo jestli telefonujete pres GSM, furt jste (jsme) sledovany.
Dukaz, ze to tak opravdu je, lze odvodit velmi jednoduse, stat za minuly rok zaplatil (to je verejne dostupna informace) soukromym firmam (providri, operatori, ...) 240 milionu korun za instalaci, provoz a predani informaci ke sledovani provozu na sitich, pritom ta castka je pouze vycislenim nakladu, ktere s tim ty firmy mely, takze je snad zrejme, ze to spehovani je opravdu masivni. Potom je v tomto kontextu statniho spehovani nejake to dobrovolne odevzdani dat Googlu a Facebooku docela usmevne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a nezapnul jsis nahodou wifinu v te restauraci ?
kdyz te lokalizuje pres wifi tak to neni pres tvoji polohu ale polohu jinych :)
jestli nechces poskytovat recenze tak si to v nastaveni vypni a mas klid...

s ukladanim dat o poloze se musi souhlasit, dela se to pri prvnim spusteni telefonu nebo v nastaveni, pokud to mas vypnute tak se data opravdu neposilaji/nezjistuji, da se to vysledovat pomoci napr. sniferu nebo treba detailnim sledovanim spotreby, samozrejme neberu v uvahu potencialni zadni vratka ci bugy diky kterym nejaky hacker nebo google zjistovani polohy ci kameru ci neco zapne "nadalku", velky bratr konspirace atd..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mne to vypisalo: "historia polohy vypnuta" :´( co teraz beee... Hovno omne gugel bude vediet kam chodim!!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja to taky mel vyple, ale uz jsem to zapnul:o) Mam tam historii od 2009, to jsem mel snad jeste lagroid a hovno:o) Jedinou aplikaci od guglu v telefonu mam to jeho hlasove vyhledavani (a tam jsem se nijak neprihlasoval). A pak jeste mail, ale hadam, ze tam mu to microsoft nijak neposila.
Nastaveni podle popisu clanku v telefonu nemam, asi by bylo vzhodne zminit, ze se to tyka jen chudaku s lagroidem.
Ale jako rozhodne mam zapnute zjistovani polohy telefonu a kulicka GPS mi naskakuje po kazdem odemknuti telefonu, takze to stejne zjistuje furt a jako proc by mi to melo vadit? Ono se tim zjistujou treba informace o sjizdnosti cest, zacpach a podobne ..... navic je to anonymni, tak wocogo? Hadam, ze i gugl to ma v EULA, ze ty data jsou anonymni a jen pro statistickou potrebu sluzeb guglu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google to netají. Můžete to vypnout. Ale co výrobci telefonů a jednotlivé aplikace?Měl jsem Xiaomi Mi4 a nebyl jsem přihlášen k jejich účtu. A po půl roce jsem se přihlásil. Na svém profilu na jejich stránkách jsem našelk věechny hovory, SMS obrázky. Nemluvě o poloze. Proč má mít aplikace přístup k poloze, volání, SMS emailu, když je určena například jenom ke skenování QR kódů. Nebo jakákoliv hra... Mimochodem historii používám v práci abych na konci měsíce zjistil, kde jsem všude byl ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kazde gsm zarizeni sleduje vlada za pomoci triangulace BTS ... a data se ukladaji navzdy ... takze hloupy tel nepomuze, jedine v cem je dobry, ze ty cinske vlada nemi promenit ve stenici, chytre a lepsi hloupe prepnot umi ... a nahrava vsechny hovory, coz ale dela bts, ne mobil

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kazde gsm zarizeni sleduje vlada za pomoci triangulace BTS ... a data se ukladaji navzdy ... takze hloupy tel nepomuze, jedine v cem je dobry, ze ty cinske vlada nemi promenit ve stenici, chytre a lepsi hloupe prepnot umi ... a nahrava vsechny hovory, coz ale dela bts, ne mobil

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I chytré hodinky mi sledují každý můj krok a co s tím? :D Můžou sledovat i psa - http://chytrehodinky.net/s-trakz-uz-nikdy-neztratite-psa/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.