CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Měla vydržet roky! 3DM se povedlo cracknout (ne)prolomitelnou ochranu Denuvo

Hura, asi si poridim Dragon Age. :-D (Cim lepsi ochrana, tim mensi sance, ze si hru koupim, pak se vyvojari hrozne divi, ze nemaji prodeje.)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Vivat GOG. Jasně už nějakou dobu dokazuje, že to bez DRM jde i u nových her. To samé co si na Steamu zahrajete jen pokud jste online je na GOGu ke stáhnutí na lokál. Někomu může Steam vyhovovat s jeho "konzolovým" chováním, já radši zůstávám na GOGu (když si po dlouhé době něco koupím) a stáhnu si to k sobě. Asi jsem fakt starej ;)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

starej a divnej

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš mi prosím prozradit tu offline hru, kterou si na Steamu zahraju, jen když jsem online ?

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

skoro každá hra!
Skuste po startu PC nezapnout Steam a hned zjistíte, že ty hry nepůjdou spustit.

Nechápu, proč tady píšete blbosti, místo toho, aby jste si to sám vyzkoušel.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to tim, ze nektere funkce nejsou ve hre, ale jsou presmerovane na Steam. Steam tak supluje i cast API. U nekterych her je to samozrejmne zbytecne.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A čemu to vadí, že nepůjdou spustit přímo? Steam jde spustit i v offline módu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu ty (nicneříkající) mínusy. Vždyť je to pravda. Steam lze spustit v offline módu. Přijdete tak o cloud saves, achievementy se doplní opět po přihlášení online. Dohrál jsem takhle celého zaklínače 2 a pár Tomb Raiderů.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Mínusy mi nevadí, to je takové "nesouhlasím ale nemám argument". Ale hlavně diskuse byla o tom co napsal mejla "To samé co si na Steamu zahrajete jen pokud jste online", což je neskutečná blbost, mám na Steamu nějakých 120 her a jedna jediná se musí hrát online (CS:GO). Pak tady začal žvatlat nesmysly Psycho Mantis o tom, že žádná, ale nepochopil že diskuze nebyla o tom, jestli hra musí být spuštěná přes Steam, ale o tom, že nemusím být online, což prostě nemusím. Hry na Steamu používají Steam runtime, proto vyžadují spuštění přes Steam, na oplátku člověk nemusí řešit blbosti jako verze DirectX, Microsoft C++ Redistributable (nebo jak se to jmenuje) a tunu dalších "závislostí". Hra se sama aktualizuje, synchronizují se uložené pozice (pokud to vývojáři hry podporují) a další věci. Nehledě na novinku (zatím beta) streamování hraní, což má podle mě úžasný potenciál.

Steam není dokonalý, ale vyčítat mu věci, které nejsou pravda, to může jen ubožák.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Aha, nikdy jsem neřešil jestli steam najede i v offline módu - jsem online pořád (asi jako každý), tak jsem myslel že hra naběhne jen pokud jsem online. Mám tam pár her z Humble Bundles, ale prioritně když už někdy něco koupím, tak na GOGu.

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

nefungovalo mi pripojenie na net a cuduj sa svete .. ako sa zapal pocitac nabehol steam s tym ci chcem zostat offline a ak hej tak som hral normalne aj nadalej hry ..len neviem mozno mi to nedalo tie odmeny alebo co .. ale je to uplne jedno... proste to funguje aj bez toho aby clovek musel byt online.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

A este do toho vyvoja natlacia hromadu penazi a pak im to niekto za par dni prelomi. Zmysel? Pirat nahraje crack a clovek, co si zato zaplatil, tak zbytocne trpi...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podobný příběh se odehrával asi před 6-7ti lety (tuším, že šlo tenkrát o StarForce). Tenkrát jsem si poprvé (a naposledy) myslel, že je konec crackování her. Sice to trvalo asi rok, ale nakonec to stejně někdo cracknul :)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Nektere hry treba na Amize nejsou carcknute vic jak 20 let a to se o to tenkrat snazily nejslavnejsi grupy.........

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Co jeden clovek/pocitac zasifruje, druhy dokaze odsifrovat. To je standardny princip cohokolvek. Aj sifra Enigmy sa povazovala za neprelomitelnu, az kym sa jej prelomenie nestalo dostatocne dolezite. Potom sa nasli aj prostriedky, kapacity aj vola. A slo to. U tych hier na Amige je to teda skor o tom, ze sa to nikomu uz neoplati, nez iluzii, ze su neprelomitelne. Svojho casu riesili autentifikaciu pri spustani draheho softwaru (napr. CAD balikov) hardwarovymi klucmi, pichnutymi do COM/LPT portu. Aj to vydrzalo len chvilu, nasli sa manici, co dokazali kopirovat tie kluce, alebo simulovat kluce softwarovo. Ja zatial povazujem za najbezpecnejsiu "sifru" verejnu, napr. systemu Bitcoin. Musela by sa najprv prevziat kontrola nad nadpolovicnou vacsinou celej btc siete. A to je bud nemozne (pre bezneho smrtelnika), alebo nenormalne drahe.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Nadpolovicna vacsina pri tazbe Bitcoinu uz bola. Akurat sa dotycni, ktori mali ten vykon rozhodli, ze to nezneuziju.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Prostě nepochopím, jak si někdo může myslet, že ochrání proti kopírování něco, k čemu musí (z hlediska funkce) nakonec zajistit každému přístup v nezakódované formě...
Jediná skutečně fungující ochrana, je aplikace běžící na nějakém serveru (mmo)...

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

řekl bych, že tvůrcům her jde hlavně o ten prvotní nával (prvních pár měsíců).
Ti, co by za hru nikdy nezaplatili, za ni nezaplatí i kdyby stála 100kč, ale tady se jedná o nerozhodné hráče, co mají dost peněz. Jestli nebudou mít po ruce "free" verzi, tak určitá část z nich si zajde do obchodu a koupí si originálku.

Navíc se stačí zamyslet nad tím, kolikrát se stalo, že craknutá verze byla na internetu ještě dříve, než se hra začala oficiálně prodávat. Fanoušci to pak většinou nevydrží a raději si stáhnou "free" verzi, než čekat na prodej hry v obchodě.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Na nerozhodnuté hráče se tlačí buď cenou, nebo přidanou hodnotou. "Ochrana" nerozhodnuté hráče akorát dožere. Protože ti co si seženou cracklou verzi takový "vopruz" nemají...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tohle sice zni velmi logicky, ale dokud nezacnou vychazet (treba rok po vydani hry) patche pro odstraneni ochrany, tak tomu verit nebudu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak to začnou asi jen těžko, první co mě napadlo je vzít patch pro jednu hru a upravit jej pro hru (se stejným drm systémem) co právě vyšla ;-))

Ale jinak je to pěkná myšlenka, nicméně stále souhlasím s mnohými jinými že bez DRM a s rozumnou cenou by to všem přineslo víc ovoce ;-)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako oficialni patch nebude 100kb crack ale 100MB aplikace obsahujici "odemcene" kopie nekolika klicovych casti hry. Samozrejme, ze teoreticky upravit pujde, ale urcite jde udelat odemykaci patch takovym zpusobem, ze je jednodussi zlomit to DRM jine hry bez nej nez s nim.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.