CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Co umí minipočítač za 300 Kč? Ochránit síť i udělat z disku bezdrátové úložiště

A ty starší minipočítače už konečně zvládnou přehrát FullHD video bez trhání a s FullHD výstupem?

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

To dost záleží na integrovaném akcelerátoru (je-li), formátu a bitrate. Třeba Pi je tuším původně čip ze set-top boxu, který tím pádem shodou okolností jakýsi akcelerátor má a nějaké FHD zvládá.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tak většinou VP8 a X.264, nic moc jiného se nerozšířilo, ale teď jue otázka, jestli nějak exoticky ripnuté s exotickým formátem a nebylo by po prdeli. O to mi právě jde, bych i třeba něco dal domů k bedně, ale když nemám jistotu, že to nebudou vyhozené prachy a že to třetinu stejně nepřehraje…

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ti IMHO dá jistotu jenom něco, co to utáhne na procesoru, protože ty akcelerace jsou vždycky napsané jenom specificky pro nějaký formát (s nějakými parametry) a nějaký akcelerátor. Pak někdo něco ripne třeba v nestandardním rozlišení a už jsme došli.

Ve skutečnosti to není tak hrozné, že by třetina nejela, jede skoro všechno. Problém je ve slově "skoro".

Já mám k projektoru připojené desetimetrovým kabelem normální PC s tříjádrovým Llanem a ffmpeg-MT mi dává pocit sucha a bezpečí.

Zase to musíš brát pozitivně - za zkoušku moc nedáš. :-)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Hm tak zas nic, hlavně, že v telefonech už to má 50 jader…tak budu holt muset opravit ten dekstop s GT 610 a Opteronem 180 a bude se přehrávat dál na starší bedně v druhé místnosti :)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty mobily nejsou hnihovny. Libav, jako takový tank na všechno, umí hardwarově jenom pár věcí (i když těch nejdůležitějších, jako třeba H.264), navíc ještě roztříštěnost knihoven pro přístup k HW akceleraci...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tablet s androidem (Nook HD+) mi zatím přehrál úplně všechno, včetně všemožných formátů jako AVI, MKV... , s čím si neporadil HW dekoder, tam zabral SW dekodér. Takže by mělo stačit vzít nějaký HDMI dongle s Androidem, nainstalovat MxPlayer ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ono toho funguje hodně, skoro všechno, ale zkoušel jsi tam třeba cca 4GB FullHD ripy, navíc ještě přes HDMI (a sync snímkovací a zobrazovací frekvence)? To mi přijde tak zhruba začátek rozumného využití FullHD. MX Player je fajn, každopádně kdybych jej chtěl potrápit, měl bych tady pár videí v OGG/Theora. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.