CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft během své E3 konference ukázal možnosti Hololens naživo [E3 2015]

Hololens Minecraft
Hololens jsou poměrně slibným kusem technologie, ke kterému možná mnozí přistupují poměrně skepticky. Microsoft se v rámci své E3 konference rozhodl ukázat jeho možnosti naživo, jak jen nejlépe dokázal.

E 3 Special 2015 Intel

Včerejší E3 konference Microsoftu nepředstavila jen nové hry, ale také velmi očekávané zařízení Hololens. Už v prvním traileru na tyto brýle jsme mohli vidět jejich využití v Minecraftu. Přesně s touto hrou se rozhodl vystoupit i na pódiu v Los Angeles. Jednalo se pochopitelně o upravenou verzi Minecraftu, speciálně navrženou pro Hololens.

Prezentující se po chvíli hraní zvedl a projekci nechal vygenerovat na povrchu přítomné bedny (údajně jsou brýle schopny zobrazovat hologram na běžných stolech, zdech apod.). Diváci v sále samozřejmě žádný hologram neviděli – k účelům demonstrace byla využita druhá speciální kamera, která taktéž snímala bednu a obraz živě spojovala s výstupem z Hololens.

Celé demo působilo skvěle. Však posuďte sami z šestiminutového záznamu z konference. Lze si jen těžko představit, jak taková technologie může působit s brýlemi přímo na hlavě, ne jen zpoza obrazovek. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Diskuse ke článku Microsoft během své E3 konference ukázal možnosti Hololens naživo [E3 2015]

Úterý, 16 Červen 2015 - 09:07 | Miroslav Jasso | Pro novináře už byly brýle k vyzkoušení...

Zobrazit diskusi