CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft chce konkurovat Googlu, chystá vlastní chytré brýle

Cumeni na displej bryli je to stejne jako sledovani displeje telefonu za jizdy. To je trochu rozdil oproti koureni, pri kterem na samotnou cinnost clovek prakticky nemusi myslet...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ikdyz myslim, ze koureni rozptyluje a taky bych ho zakazal, tak je mozna lepsi spokojeny fetak-kurak nez nervozni fetak-kurak:) Stat by mel bojovat proti koureni jinak.
Ale srovnavat koureni s brylema, kde muze bezet treba film, je fakt uchylnost .... typicky u ridicu/lofasu/socek luxusnich velkych aut, kde jim uz nezbylo ani petikilo na handsfree, ze musi telefonovat s mobilem u drzky .... ted tihle vypatlanci budou sledovat neco v brylich misto cesty ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Najlepšie bude, keď sa ti za jazdy v strede križovatky objaví: "There are unused icons on your desktop."

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jistě pane :-)

Brýle - čumí skrze ně ven, jenom občas zkontroluje obrazovku, podobně jako u navigace... Ano, taky může číst SMS, ale pořád hledí ve směru jízdy, byť už nedává pozor.

Cigáro - při vyndávání cigarety z krabičky a zapalování se plně nevěnuje řízení. Plamen zapalovače, zvláště v noci, oslňuje a dočasně sníží schopnost vidět. Elektrický zapalovač je zase umístěn mimo výhled a jeho hledání odvádí pozornost.

Suma sumárum - vyjde to nastejno

Pochopitelně, že kuřáci budou tvrdit, že je jejich sebe poškozování nerozptyluje, protože to dělají po paměti a stále se věnují řízení...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ten displej ale neni ve stejne ohniskove vzdalenosti jakou potrebuje ridic, takze jakmile zacne cumet na displej nevidi vubec co se deje pred nim. Navigace mi dava pokyny, ano obcas kouknu na displej, ale to me od sledovani provozu nevyrusi. Ja nekourim, jen srovnavam. Za me bych taky zakazal klidne i to koureni, stejne jako jidlo za volantem...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Me uprime neni jasne proc to specifikovat. Nestacilo by konzistentne pokutovat ridice co se nevenuji rizeni, at uz se mu nevenuji kvuli telefonu, brylim, koureni, jidlu, piti, hlazeni kolena spolujezdkyne, kapani kapek do nosu, lusteni krizovky, servavani deti, ... to musime mit na kazdou pitomost specialni zakon?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

popravde ano, musime. jak chces potom urcovat mieru rozptylovania? Chces to nechat na policajtoch, ktory budu rozhodovat o tom, ci dostanes pokutu za skrabanie na nose alebo nie?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jestli opravdu musime, tak je to s tou korupci v nasem state OPRAVDU spatne.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ale to bohuzial nie je nic nove :(

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Ten displej ale neni ve stejne ohniskove vzdalenosti jakou potrebuje ridic"

A na to jsi prisel jak? Zalezi ciste na tom jak to bude reseno, jestli tam bude pred nim dalsi optika apod. Napr. u bryli pro virtualni realitu Oculus Rift diky cockam tvoje oci ostri v nekonecnu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.