CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft Office bude přenositelný na jiný počítač

Čím se liší běžná zkušební verze na 90 dní od této univerzity? Těmi 20 GB na SkyDrive?

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Prosím, pište o věcech, o kterých opravdu víte, jak fungují.

Office VŽDY existovaly ve dvou hlavních proudech: OEM (nepřenositelné, v posledních verzích ve formě "lízátka" s licenčním kódem) a krabicovky (FPP).

A zatímco OEM opravdu je nepřenositelný, tak FPP do verze 2010 umožňuje nejen přenositelnost, ale rovněž i instalaci jedné licence na 2 PC (desktop a notebook).

Z úhlu pohledu upgrade 2010 na 2013 (pokud nechci přejít na model předplatného) se i poté, co MS umožnil přenos licence, jedná o nevýhodný krok.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

+1 bod

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Hele, asi mi něco uniká, ale dle mého hledáte v článku něco, co tam není. Vždyť tam nic o výhodnosti či nevýhodnosti upgrade psáno není (na obrázku to je je pro srovnání) – je to pouze informace o změně licenčních podmínek, což je pravda a je to pozitivní zpráva (nekažte náladu, stačí že zrušili Google Reader – damn it). A je to dokonce i na MS dobrý krok (konečně). Ta velmi kontroverzní věta, co tam byla, znemožňovala i pouhý reinstall na stejném počítači. Je to logický, protože MS tak tlačil lid do ročního předplatného Office 365. Ale po vypuštění téhle věty se už možnosti konečně zase trochu uvolnili. Fajn je, že změna licenčních podmínek platí globálně – i pro již prodané, tak pro ty nové. Jestli jsem to tedy dobře pochopil: http://www.theregister.co.uk/2013/03/06/office2013_licensing_reversal/

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o vyhodnost, ale o toto vyjadreni:

Společnost Microsoft v dřívějších verzích Office nedovolovala použít jedno sériové číslo pro aktivaci produktu na novějším systému, i když jste ho z původního zařízení odinstalovali.

Coz (az na vyjimky) neni pravda

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No naštěstí od té doby co jsem zjistil, že open/libre office mě a všem okolo bohatě ke všemu postačují, mohu podobné zprávy spokojeně ignorovat...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Office 2013 sa pravdepodobne predáva ešte horšie ako Windows8

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

tak tak kdo by chtel pracovat v office jehoz hlavni zmenou je podpora dotykoveho ovladani? To si vazene v MS mysli ze lidi bodou tvorit tabulky na tabletech?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.