CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft ohlásil Age of Empires 4! Vývoje se zhostí tvůrci Company of Heroes

nepřehlédněte
Age Of Empires Gc 17
Letošní GamesCom 2017 o víkendu započal, a Microsoft již stihl vypustit jedno z největších překvapeních posledních ročníků. Slavná strategická série Age of Empires se vrací se čtvrtým dílem a svůj návrat ohlašuje upoutávkou.

Letos je tomu 10 let od vydání poslední expanze Age of Empires III: Asian Dynasties, po které se společnost Microsoft už jen a pouze věnovala úpravám předešlých iterací. Před pár lety jsme se dočkali předělávky druhého (a patrně nejoblíbenějšího) dílu, Age of Empires II: HD Edition, která sérii oživila na dlouhá léta dopředu.

Na červnové E3 2017 jsme zase byli svědky ohlášení kompletního remasteru prvního dílu, který se vrací ve zbrusu nové grafice a moderním kabátku pod názvem Age of Empires: Definitive Edition již 19. října 2017. Ohlasy fanoušků byly více než kladné, a tak se patrně Microsoft rozhodl přehodnotit původní trilogii v kvadrologii.

Ve včerejších večerních hodinách, ku příležitosti evropského herního veletrhu GamesCom, vypustila společnost do světa trailer, jehož myšlenka tkví jen a pouze v informaci, že Age of Empires IV se koná, na další detaily je video bohužel velmi skromné. Nově se také mluví o kompletní předělávce druhého i třetího dílu, po vzoru Definitive Edition

V upoutávce se míhají různé epochy, které si fanoušci série mohou přiřadit přímo k samotným předešlým dílům. Od římského impéria, přes dobývání hradů po britské červenokabátníky až po samuraje. V tuto chvíli však není známo, zda se jedná jen o ódu na historii značky či o náznak samotného zasazení.

Dozvídáme se však o tom, že vývoje se zhostí strategičtí veteráni z vývojářského studia Relic Entertainment, kteří se do herního průmyslu zapsali především výtečnými druhoválečnými strategiemi Company of Heroes.

Volba vývojářského rukopisu by mohla vybízet k tomu, že se série Age of Empires přesune v čase opět kupředu – jak má ve zvyku – a projdeme si herně historické lekce z období první či druhé světové války. Zda se teorie naplní, prozradí čas. Kam byste si přáli vy, aby se série vydala? 

Diskuse ke článku Microsoft ohlásil Age of Empires 4! Vývoje se zhostí tvůrci Company of Heroes

Žádné komentáře.