CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft plánuje pro příští rok 7,5" tablet Surface za nižší cenu

Microsoft Surface - img1
Tvrdí to alespoň známý výrobce displejů NPD DisplaySearch; s velikou pravděpodobností mezi Surface tablety přibude menší a mobilnější placka se 7,5" displejem.

Trh se neustále vyvíjí a v poslední době padá veliký zájem na přístroje, které balancují na pomyslné hranici mezi malým tabletem do kapsy a tabletem s velkou obrazovkou pro multimédia nebo hry. Můžeme tedy naleznout tablety se 7" či 8" displeji od různých výrobců, které jsou tak jakýmsi kompromisem mezi menším chytrým telefonem a velkým tabletem. V mnoha případech umí také stejně jako smartphone telefonovat.

Microsoft Surface - img3

Microsoft se zprvu vydal se svými vlastními tablety Surface RT a Surface Pro vlastní cestičkou - zvolil úhlopříčku o velikosti 10,6". Trvající zájem však o levnější a menší tablety nelze přehlížet, a tak připravovaný nový Surface zřejmě i navzdory dřívějším stanoviskům nabídne displej s úhlopříckou 7,5". Tvrdí tak alespoň přední výrobce displejů NPD DisplaySearch, který potvrzuje plánovanou výrobu právě takto velkých dotykových panelů se slušným rozlišením 1400 x 1050 obrazových bodů a 233 pixely na palec. To je více než například u sedmipalcového Nexus 7 či osmipalcového iPadu Mini.

Výroba displejů započne podle slov výrobce ihned na začátku roku 2014 a měla by být opravdu masivní - počítá se s více jak milionem sériově vyrobených kusů.

Microsoft Surface - img2

S těmito informacemi je tedy skoro jisté, že se uvedení menšího Surface tabletu s tímto displejem dočkáme a to už možná během prvního čtvrtletí příštího roku. Jakým bude osazen procesorem či jiné hardwarové specifikace bohužel zatím neznáme. Více informací se očekává od červnové BUILD konference. Ohledně ceny se dá ale už s předstihem předpokládat, že bude o něco nižší, než u současných větších bratrů Surface RT a Surface Pro. Některé zdroje hovoří o částce pod 400 amerických dolarů. 

Samotný Microsoft tuto zprávu zatím neokomentoval.

Zdroje: 

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft plánuje pro příští rok 7,5" tablet Surface za nižší cenu

Čtvrtek, 9 Květen 2013 - 10:02 | Philip Fry | Však je to jedno ne? Není to první lodička, co...
Čtvrtek, 9 Květen 2013 - 07:33 | Pety | 2014? A proč ne 2015 nebo víc? Oni si fakt asi...

Zobrazit diskusi