CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft přinese na Xbox One podporu her z prvního Xboxu

Xbox E 3 2017 Uvodni
O tom, že Microsoft se snaží rozšiřovat knihovnu zpětně kompatibilních her z Xboxu 360, není pochyb. Nicméně nyní oznámil i zpětnou kompatibilitu her z prvního Xboxu.

Na E3 2017 toho ukázal Microsoft hodně - naše herní sekce aktuálně čítající přes 30 zpráv z probíhajícího veletrhu budiž důkazem. Jednou z hlavních věcí, kterou společnost představila, je zpětná kompatibilita her z původního Xboxu pro Xbox One (S, X).

Katalog podporovaných her bude postupně přibývat, přičemž by mělo dojít především na nejpopulárnější kousky. Microsoft tímto následuje svoji službu zpětně kompatibilních her z Xboxu 360, která se v minulosti osvědčila a aktuálně čítá přes 300 hratelných titulů. 

U emulace her z Xbox 360 se musel Microsoft uchýlit k razantnějším úpravám samotných her, bez kterých jinak nefungují. Respektive z toho důvodu, že Xbox 360 měl procesor architektury PowerPC, kdežto Xbox One má klasický x86 procesor AMD Jaguar.

První Xbox měl též x86 procesor, byl jím upravený Intel Pentium III na 733MHz. Takže nebude emulace nijak extrémně náročná, instrukce se totiž od té doby neměnily, jen se přidávaly. V Redmondu se musí jen vyřešit problém se softwarovou kompatibilitou.

Xbox One běží na Windows 10 s DirectX 12, 64bit. Původní Xbox běžel na upravených Windows XP s DirectX 8.1, 32bit. Nebude to nijak extrémně velký problém, Microsoft by teoreticky mohl využít technologie Hyper-V a celý systém z původního Xboxu emulovat a výkon by měl být dostačující.

Mezi první hry, které Microsoft optimalizuje pro Xbox One, bude letecká hra Crimson Skies, konkrétní datum je zatím neznámé. Prý v průběhu tohoto roku. Bohužel na E3 nepadlo ani slovo o emulaci her z Xbox 360 na počítači, o které se už také něco šuškalo. 

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft přinese na Xbox One podporu her z prvního Xboxu

Žádné komentáře.