CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft útočí. Windows zdarma do telefonů a tabletů s úhlopříčkou pod 9 palců

A kdyz bude mit tablet HDMI vystup ??

Nebude pak levnejsi vyrobit PC se zabudovanym miniLCD a HDMI vystupem (a win zdarma), nez si platit OEM verzi?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdarma jsou Windows Phone, ne Windows.

Chtelo by to opravit titulek, budi dojem ze MS rozdava Windows pro x86 platformu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Oni jsou dneska phablety a tablety i na x86 platformě, víš?! Nezapomněl si snad na atomové tablety typu Iconia W4, Miix 2 či Venue 8 Pro. Všechno do osmi palců. O to hlavně jde. Ve článku je všechno jasně napsáno. Nejde jen o WP...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cili, vcerejsek vnimejme jako den, kdy umrel android:) No, uprimne, bylo uz nacase.
Svobodu volby vyrobci vazne nemaji. Windows bezpracne se vsim komfortem (hlavne co se aktualizaci tyce) a zadarmo nebo platit licence guglu a microsoftu za android a jeste zamestnavat tunu programatoru, co ten system naroubujou do funkcniho stavu a budou pro nej psat aktualizace? Ja myslim, ze volbu ted vazne nemaji. Velke zavedene "androidi" firmy z tohoto samozrejme ted tezi, prodaji vic zarizeni, protoze android porad zastarava a je treba jej "obnovovat", kdezto tabletPC s windows je proste supervykonne a univerzalni PC na leta provozu v aktualnim stavu ..... nezbyva nez se pro vyrobce spolehnout na kurvitka (treba privarene baterky:)
Intel uz sve baytraily dava taky v podstate zadarmo, tak je jen otazkou casu, kdy se cinani switchnou na windows misto ocaseni se s androidem.
Mno, svita se na lepsi casy, konecne ta agonie s pomalym a nenazranym javovym androidem skonci ...... a dost jsem zvedavy na pristi ctvrtek kdy vyjdou WP8.1:)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To je jen chabý pokus, možná poslední záškub, v zoufalé snaze ty mobilní Windows aspoň nějak na trhu udat. V článku se tvrdí, že by teď mohlo dojít ke snížení ceny mobilů s Windows - já si to nemyslím, už tak ty licence Microsoft výrobcům dotoval, aby vyráběli aspoň něco s tím jejich pokusem o mobilní systémem. Aktuální stav je spíše jen zoficiálněním toho, co už se dávno dělo.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ten pokus o mobilni system je vyrazne rychlejsi nez jakakoliv verze Androidu - rychleji bootuje, nema prodlevu po zmakcnuti libovolneho tlacitka, ma funkcni management pameti.

Android neni nic jineho, nez Linux nabastleny do telefonu, se vsema nevyhodama co z toho vyplyvaji. Navic nikdo nedodrzuje Google standardy a masti si firmware podle sveho. Ve vysledku je potreba 4 jadrovy procesor na 1,5 GHz aby se to aspon trochu hybalo. Coz je 20x vykonnejsi procesor nez mely k dispozici Windows Mobile pred 10 lety, a stejne je to obcas pomalejsi.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A koho to zajímá, když to čtyřjádro stojí pár šestáků a skoro nic nežere? Jinak ty "z toho" vyplývající nevýhody bych rád znal. Pokud má Android určité nároky na paměť a CPU, pak je to dáno hlavně Javou (tedy Dalvikem) a s Linuxem samotným to nemá nic společného. Btw. jakmile mobilní Windows trochu dospějí a budou umět aspoň polovinu toho co Android, tak si také řeknou o svoje.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

pokud se podivas na android od velkych vyrobcu, vetsinou je velmi tezce upraveny, aby vyrobce ukazal hezci animace nebo ikonky nebo sve vlastni sluzby. ale klidne si muzes nahrat cyanogenmod, ktery neni moc upraveny (a sveho casu autor delal cyanogenmod ve vlastnim case), a bude ti fungovat taky.

tedy vyrobci nepotrebuji tuny programatoru aby dostali do funkcniho stavu, ale aby meli android odliseny od konkurence. a to u windows phone by museli delat taky (pokud jim to mrkvosoft vubec dovoli). a myslis, ze vyrobci by chteli prodavat mobil, ktery bude mit uplne stejny software jako konkurencni? ne, nechteli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vzhlad sa menit neda, ale iny soft dodat sa da. Nokia to robi, a odlisuje sa.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Lol, videl jsi nekdy android? Opravdu? Reknu neco, za cim si stojim uz druhym rokem a da se EXAKTNE dokazat, ze je to pravda ... ANDROID JE HNUSNA SRACKA! Je to tak, opravdu, ver mi!
Navic jsem o vikendu pochopil, ze je klidne dost dobre mozne, ze android dosahl sveho maxima uzivatelu. Koupil jsem mati telefon s androidem. Mno, jako sam se skromne (:) povazuju za opravdu advanced uzivatele ruznych technickych vychytavek, ale co je moc, to je prilis(androidu jsem celkem fandil, dokonce jsem si zkousel delat vlastni romku). Koupil jsme samsung duos, takova ta dvoujadrova vec. Pominu vsechny ty veci o tom, jak je android spatne navrzeny a jak je pomaly ... je a je to hrozne, z pohledu advanced uzivatele (pouzivajici windows phone na stejnem, mozna horsim HW) jsem byl zdesen (ne)odezvou systemu. Ale je to pro mati, te to snad vadit nebude, ale je tristni, ze jeste nevymysleli cekaci kolecko nebo presypaci hodiny, protoze na neco clovek klikne a par vterin se nic nedeje .... ale OK.
Prejdu k nastaveni androidu, konkretne u samsungu, ktery by snad mel byt lepsi nez klasicky android. Bohuzel, je to stejna zmet jak zhruba pred dvuma rokama (HTC vision), co jsem mel android. Dokonce jeste horsi .... jsem zcela presvedcen, ze clovek neznaly IT vychytavek s vekem nad rekneme 45-50 let by to NIKDY NEDOKAZAL ROZCHODIT. Ja jsem s tim mel obrovske problemy, mozna proto, ze nejsem facebukova socka a vadi mi ta silena neprehlednost a bordel s ruznyma cloudama, kde se kdovi kam a kdovi co, uklada (na WP/W8.x mam jeden ucet, tecka!). Shrnu to ... prvotni instalace, registrace do guglu (chapu), registrace do samsungu (chapu min) ..... pak registrace do nejakeho google+, pry pro ukladani fotek nebo ceho, fakt nechapu k cemu google+ je, BTW ..... pak registrace do nejakeho boxu, idrive a jeste neceho, co uz si nepamatuju. Bylo to nepochopitelne pro me, natoz pro nekoho, kdo tomu nerozumi a hlavne rozumet nechce.
Facebook generace vsecko tupe odklika, ale me to vadi a 80% lidi to nikdy nenastavi. Nastesti se u samsungu daji ty aplikace skryt a doufam, ze mi mati nebude volat, ze se ji zas objevila nejaka hlaska o registraci nekam a povoleni neceho.
Takze ne, android neni ani zdaleka pro vsechny. Prejdu k tomu jak je hnusny ... je hnusny, bez vyjimky! TECKA! Kdyz se vzijes do kuze cloveka, co chce zarizeni pouzivat a ne ho NEJAK udrzovat pri zivote, je android doslova odstrasujici.
Kdyz takovy clovek uvidi v obchode android s ikonama, kde kazda je jina, na hlavni strance nejake drobne pismo, ikony, skryte tlacitka ve vidgetech, tak si to nikdy nekoupi. Kdyz se podiva na windows (WP nebo W8.x), tak je v sedmem nebi, protoze to vypada jednoduse a opravdu se to jednoduse ovlada.
Vsechny windows se ovladaji stejne uz od W95 v tom je ta vyhoda treba oproti linuxu, kde je cirka 200 graficky prostredi (podle zkurvene filozofie linuxu), ale zadne pouzitelne(opet asi filozofie linuxu) s dalsi tisicovkou nastaveni, takze nikdy nevypada stejne, coz se libi geekum, ale pro masy je to proste na hovno!
Vsichni chcou jednotne ovladani, maximalne se zmenou wallpaperu, tak to vzdy bylo je a bude! Navic androidi aplikace vypadaji a nastavuji se kazda uplne jinak, takze s bidou jsem mati vysvetlil jak zavolat nebo napsat SMSku a pustit teeter ... byt WP na dve sim, tak o tom ani neuvazuju.
Co me jeste dostalo jsou HW tlacitka ..... """LOGICKY""" je zpet vpravo a vyvolani menu vlevo ... za to bych samsung fakt zabil, zlate WP, ktere maji vse jednoduche, jednotne a HW musi obsahovat nejake minimalni specifikace, aby to nebyla takova saskarna jak u androidu.
Stravil jsem nastavovanim te sracky pul vikendu a furt si nejsem jisty, jestli tam nekde neco nevyskoci a nezbori se to nebo se nebude neco ukladat nekam, kam nechcu (sdileni polohy, fotek a ostatni androidlikepicoviny) ... takze ano, android je hnusny, neintuitivni (presny opak intuitivnosti), na prvni pohled vypada slozite a opravdu je slozity a je silene pomalyyyyyyy.
Analytici se chvastaji jak uz android pouziva 300 milionu lidi ... ale je tu jeste sest a pul miliardy, ktere android nemaji a nikdy mit nebudou, proste proto, ze prijdou do obchodu, budou chtit smartphone nebo tablet a android bude na prvni pohled zastrasujici a odstrasujici.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.