CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft uvádí Sway, novou formu online prezentací propojenou s Office

Drag And Drop In Storyline From My Photos
Do rodiny Office, která k dnešnímu dni zahrnuje online aplikace jako Word, Excel, PowerPoint či OneNote, přibývá od dnešních dnů novinka s dynamickým názvem Sway. Jedná se zatím čistě o webovou aplikaci kompatibilní s posledními verzemi známých prohlížečů.

Čím Sway (Sway.com) přesně je, není na první ani druhý pohled příliš snadné zodpovědět. Za hlavní nejasnost může především fakt, že se služba uvolňuje postupně na základě pozvánek v emailingovém listu. Služba, která je zatím ve verzi Preview, je tak šířena mezi uživatele postupně, na její praktické vyzkoušení si tak musíme nějakou tu hodinu (možná den) počkat.

Z informací, co však máme k dispozici z hlavních stránek a Office blogu, vyplývá, že se jedná o novou webovou aplikaci, ve které budeme moci tvořit interaktivní online prezentace, které následně můžeme buďto sdílet (skrze URL, obsah se vždy zoptimalizuje/přeformátuje dle prezentačního zařízení, ať už půjde o tablet, mobil či PC) se svými přáteli či kolegy, nebo použít například na veřejné konferenci či přednášce ve škole, nebo zkrátka jen embedovat na svých webových stránkách jako demonstraci svých pracovních výsledků.

Add Photo With Camera Progression Mobile

Je to nová cesta pro vytváření krásných, interaktivních, webových vyjádření vašich myšlenek, a to přímo z vašeho telefonu nebo prohlížeče.“ […] „Vaše kreace můžete snadno rovnou sdílet, vždy vše vypadá skvěle na každém displeji.“ (Microsoft Sway Team)

Výhodou Sway má být především svoboda při použití různých zdrojových typů a formátů souborů ve vlnách internetových. Tedy od GIFů, přes obrázky a videa, až po tabulky a texty. Pokud vše zjednodušíme, jedná se v podstatě o takový WYSIWYG online "PowerPoint" pro vytváření rychlých prezentací, ať už předem z předefinovaných šablon či volně uživatelsky editovatelných, které můžeme obratem sdílet se svým okolím.

Aplikace Sway je aktuálně dostupná ve webové preview verzi, vyžaduje Microsoft ID a schválenou pozvánku, do budoucna jistě přibude mobilní aplikace a Windows 8.X aplikace pro moderní prostředí.

Demo ukázka Sway

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft uvádí Sway, novou formu online prezentací propojenou s Office

Úterý, 7 Říjen 2014 - 08:25 | John Douberro | heh, bazmek. neporovnavam PP s beamerm, to je...
Pondělí, 6 Říjen 2014 - 16:21 | BTJ | A jak se lisi ten tvuj TEX bazmek od powerpointu...
Pondělí, 6 Říjen 2014 - 08:23 | John Douberro | Jinak pokud uz debata na urovni, mikrosoft vyznam...
Pondělí, 6 Říjen 2014 - 08:20 | John Douberro | Ale tak samozrejme. Mel jsem pocit, ze jsem do...
Sobota, 4 Říjen 2014 - 09:34 | Pety | Vtip je v tom, že pomocí VISIWYG technologií...
Pátek, 3 Říjen 2014 - 15:43 | John Douberro | "WYSIWYG online "PowerPoint" - uf...

Zobrazit diskusi