CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft vyjednává s HTC, chce dostat Windows Phone na androidí telefony

Naopak, google prave za instalaci svych sluzeb vyzaduje licencni poplatky, ne za samotny system android.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

On hlavne gugl vydelava na svem gugl storu a reklamnim systemu v androidu. To by nejen microsoft, velmi rad:) Proc asi myslis, ze tamtung vyviji jakysi tizen a podobne?:)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Na to Samsung nepotřebuje Tizen, Samsung Apps už fungují pěkných pár roků. Samsung klidně může vyhodit ze svých ROMek Play a mít jenom Samsung Apps, na to Tizen nepotřebuje.

Co ovšem potřebuje jsou prodeje a telefony bez Play by to mohly mít celkem těžké, takže tady ta symbióza jede pořád dál.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nebo mozna zaplatil par vyvojaru, aby mu napsali trosku lepsi system nez je android, ktery se neda poradne updatovat a podobne jeho "vychytavky", coz je asi velka bolest pro "slusnejsi" vyrobce telefonu ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hm, nemyslím, že by v tom bylo něco konspiračního - Samsung se většinou chová ryze pragmaticky a jde tam, kde to nejvíc sype - viz uvedení zlaté S4.

Celý problém s androidem je ten, že jaksi není v současnosti čím nahradit. A společnost, která prodává desítky milionů zařízení každý měsíc, by jednoduše měla mít nějaký plán B. A zase zcela pragmaticky by chtěli mít něco, co vypadá jako android (aby nebyla porušena kontinuita dodávek), ale střeva to bude mít vlastní.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To by ovšem bylo trochu kontraproduktivní. :) Je tomu tak, jak upřesňuje BTJ výše. Android se všemi svými službami a úpravami z továrny Google je distribuován jako open-source software, s jeho implementací v této nezměněné podobě se však dotyčný zavazuje k akceptaci Google služeb jako těch hlavních a výchozích. Je to právě vyhledávání, reklama a provize z prodeje na GP (a mnohé jiné), co mu vydělá více jak miliardu dolarů ročně. Právě tenhle přístup umožnil velkou expanzi Androida na všechna možná zařízení, a to i na těch menších - začínajících třeba na Kickstarter atd.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

How can I get access to the Google apps for Android, such as Maps?

The Google apps for Android, such as YouTube, Google Maps and Navigation, Gmail, and so on are Google properties that are not part of Android, and are licensed separately. Contact android-partnerships@google.com for inquiries related to those apps.

http://source.android.com/faqs.html#how-can-i-get-access-to-the-google-a...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji, koukám, že to skutečně nebude tak jednoduché. Zajímavé je, že se o tom nikde nepíše. Zřejmě to nebude ta majoritní část zisků z celkového příjmu Androida, ale potřeba získat licenci tam je (a pochybuji že je to zadarmo, tedy jen na základě testů zařízení). Pokusím se o tom ještě něco zjistit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Psat se o tom pise, jen to neni neco, co by zajimalo bezne lidi. Samozrejme zadarmo to je, vsak google apps lze normalne zdarma stahnout a nainstalovat rucne. Jak myslis, ze se Google Apps instalujou do ROMek jako CM? Jelikoz CM nedisponuje CTS (zatim) je potreba tam GApps narvat rucne. Jde pouze o to, ze porusujes licenci pokud GApps distribuujes a prodavas na zarizeni se systemem ktery nesplnuje certifikaci... Google se tim snazi pouze chranit ekosystem Androidu. Android je open source, tudiz nikdo nikomu nebrani ho kompletne prekopat... ale jako vyrobce musis obetovat GApps, protoze uz to neni Android.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

+1 Díky moc za přínosný příspěvek.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.