CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft sice není cool, ale lidé mu věří více než Applu, ukazuje studie

"sjednocení softwaru na svých platformách s kódovým názvem Treshold, tedy operační systém, který poběží na čemkoli od chytrého telefonu přes Xbox a PC"
Nejak nerozumiem preco sa uz davno nevolaju rovnako Windows pre PC ,XBOX aj ARM(tablety/smartphone. Je to len znacka a design frontendu. BFU nezaujima co bezi pod povrchom takze by kludne mohli mat jedno miesto na kupenie/stiahnutie systemu pre vsetky zariadenia. Instalator by si osahal HW a prisposobil co treba...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Windows se to nejmenuje na Xboxu vcelku logicky, MS asi nechce v lidech vzbuzovat dojem, že se dá Xbox používat jako PC. S mobilem či tabletem k takové záměně dojít nemůže.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na mieste je otazka preco vlastne by sa XBOX nemal dat pouzivat ako PC ?
Obzvlast ten najnovsi postaveny na X86 APU.
Odpoved 1. MS nechce aby sa tak pouzival.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě. Pokud někdo chce PC a herní stroj v jednom, nic mu nebrání si postavit nebo koupit pecko nebo noťásek. Takže o nic nepřicházíš.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

OK mam moznost postavit si windows HTPC podla vlastnych predstav.
Ale uz to nebude ani zdaleka vyzerat ako XBOX.
Mne osobne na trhu stale chyba naozaj all in one zariadenie.
Bohuzial pokial v smarphone nebude HW vykonny ako v desktope tak tu budu len vselika kompromisne riesenia.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Lide veri M$ a veri ze je inovativni ???
Vzdyt M$ jen vykrada technologie a jeste je blbe implementuje, misto toho, aby se poucili z chyb jinych, tak to vzdy jeste zhorsi ... ale zase jejich politika naproste nekompatibility nese skutecne uspech ... proze tech, kterym to vadi je asi malo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

jen pro zajímavost, jaké technolgie vykrádá ?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pocitam, ze vsechny, hlavne ty z open source, protoze tam bylo vzdy vse prvni a komercni firmy to jen posraly a prodavaji ..... je fakt s podivem, ze to nekdo kupuje, je to horsi, zkoupirovane a jeste drahe:o)

Vzdyt uplne ti nejlepsi programatori proste pracujou zadarmo (nebo je nikdo nechce zamestnat, ehm?) a firmy jako microsoft si plati jen kopirovace:o))) Nebo uz jsi snad nekdy videl, aby clovek, ktery neco umi, je chytry, inovativni a spicka v oboru, pracoval za penize???? FUJ!:o)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak to pozor: Napriklad takovy TCP/IP stack microsoft neukradl, protoze byl pod BSD licenci a tedy to, ze ho vsichni okopirovali, bylo naprosto legalni.

A ono je houby platne, kdyz jsi chytry, inovativni a spicka v oboru, kdyz nad sebou mas managera, ktery te proste produkt nenecha dodelat. Proto je cela rada komercnich aplikaci horsi nez open source ekvivalent: protoze manageri rozhodli, ze je to hotove, a ono nebylo. Ze stejneho duvodu ty komercni aplikace zhusta byvaji na trhu driv a mivaji vic featur, predevsim tedy takovych featur, ktere vypadaji hezky na predvadecce.

Pravda, dneska opensource kontruje tim, ze aplikace taky vydava jako betaverze, jenze protoze to priznava, neni o ne takovy zajem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Proto je cela rada komercnich aplikaci horsi nez open source ekvivalent" ..... pozor, do podobnych prohlaseni zbyva jeste 77 dni!

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ale samozřejmě, vydat Windows 8, to byl zcela jistě průkopnický čin! :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

neverim zadnym datum, ktera si osobne nezfalsuji

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já Microsoftu věřím...

Poté, co jsem strávil většinu minulého týdne nepříliš úspěšným řešením potíží s BSOD 0x0000006B a 0x0000007B a jinými veselostmi, které rozhodně nejsou způsobené hardwarem je mi zcela jasné, že společnost, která dovede prodávat takovou sračku a říkat tomu operační systém musí mít excelentní obchodníky, úžasný marketing a schopné právníky. Taková společnost nemůže být neúspěšná ať se vrhne kamkoli ... akorát já mám chuť vrhnout, když s tím mám pracovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

0x0000007B (INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE)
Ja bych si troufl tvrdit, ze ses debil:)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Milý BTJ, jistě jsi sežral moudrost světa, když jsi tak drzý.

Tož poraď, kdepak ve Windows najdu ... něco prostého a v jiných systémech samozřejméno ... kupříkladu srozumitelný textový log, který by mi pomohl s diagnostikou a byl přístupný i offline, když je systém mrtvý? Vím, kde jsou logy a taky vím, že je v nich neskutečný mrdník a většina z nich je k prdu, rozstrkané na různých místech, značná část binární a nepoužitelná bez funčního OS (a často nepoužitelná i s funkčním OS ... zlatý cat a grep) a obsahu nemluvě. Bohužel.

Jo a jen tak mimochodem, ta chyba 0x0000007B. Nastala až úplně nakonec po té, co jsem se snažil spustit některou z microsoftích služeb, protože ta sračka se opakovaně vracela do diagnostického režimu bez jakékoli zmínky o chybě (na detaily tu není prostor).

Bohužel jsem tomuhle posranému systému musel věnovat docela dost hodin práce, čtení dokumentace i experimentování a prohlašuji, že to je jeden velký zkurvený bordel a je tak trochu zázrak, že to drží pohromadě a většinou i funguje.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ja se s tebou vsadim, ze problem byl primarne mezi klavesnici a zidli ..... stejne jak je tomu zhruba v 99.999% techto pripadu:) Uplne nejhorsi jsou BFU, kteri jsou po vsech strankach sice ukazkovi BFU, ale maji se za administratory:o))) Pak je uplne jedno jaky system maji .....
Normalni BFU, ktery tomu nerozumi, do toho proste nerype a jede mu to na veky. Kdo tomu rozumi a vi co dela, tak dokaze i opravit to, co posral ..... a pak jsou ti, co to sice dokazou posrat, ale zas nevi, jak to spravit:)
O tom, ze nevis, kde jsou logy nebo ze bys je chtel cist offline asi na kalkulacce nebo co, tak to taky mluvi za vse ....... no a to s tim cat a grep, AHA, ja zapomnel jeste na jednu sortu BFU ...... a vsichni vime, ktera to je:o))))

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Tak tuhle větu by měli přidat do BSOD, aby jí všichni nešťastníci viděli a zamysleli se nad sebou ;-) : "Normalni BFU, ktery tomu nerozumi, do toho proste nerype a jede mu to na veky."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Offline normalne na mobilu, ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne, kdyz koukam na tu konkurenci, kterou microsoft predstihl, se vubec nedivim. Google se neucastnil? AMD? Intel? IBM?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Gugl se porad jeste stydi za ten svuj dos 6.22 v tretim tisicileti ....

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.