CDR.cz - Vybráno z IT

Minecraft bude možné hrát cross-platform [E3 2016]

Minecraft 3
Minecraft je velmi populární hrou, kterou hrají lidí na mnoha přístrojích. Ti ale až do teď museli hrát separátně, což se změní s novým updatem, který umožní všem hrát se všemi.

Cdre 3

Na konferenci Microsoftu se přirozeně objevil i jeden z jeho největších hráčů - Minecraft. Ten přinesl na podium překvapivě velká oznámení, která značně ovlivní budoucnost hry, tím největším ovšem je, že všichni hráči, nezávisle na platformě, na které hrají, můžou nyní hrát společně.Vděčit za to můžeme The Friendly Updatu, který je v tomto směru vskutku přátelský.

Minecraft: Realms, jak mu říká Microsoft, je součástí updatu a dočkáme se jej ještě tohoto roku. Umožní hráčům na Xbox, iOS, Androidu, PC, ale dokonce i GearVR hrát společně. Update přinese i texturové balíčky a jiné dodatky pro Pocket Edition a Windows 10.

Jedná se o přívětivý update, který pomůže spojit a potencionálně rozšířit už tak obrovskou Minecraft komunitu.

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Minecraft bude možné hrát cross-platform [E3 2016]

Žádné komentáře.