CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Míra pirátství na Androidu je stále velký problém

Osobně mi příjde kilo za hodinu a půl zábavy celkem dost, ale chápu, že to je pohled Čecha a pohled Američana, pro kterého jsou to drobné se asi bude poněkud lišit. Přesto i toto hledisko může být faktor, proč si řada lidí tuto hru raději stáhne bez placení. Nicméně myslím, že pro tvůrce hry se jedná o jasný signál, že trvanlivost hry je třeba prodloužit a nebo změnit obchodní model, respektive nejlépe asi obojí. Také mě napadá, že uživatelům Androidu, kteří mají zjevně jiný vkus než jablíčkáři, ta hra zase nemusela připadat tak skvělá, takže třeba jen stáhli, vyzkoušeli a smazali.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Mno taky je tam nepopřitelný fakt že android používají převážně socky a apple uživatelé co většinou o prachy nemají nouzi a stovku pro českou socku může být opravdu problém když to stovka pro střední českou třídu která vyhodí 30 klacků za mobil už zase problém samozřejmě nemusí být. Další problém je že i kdybych chtěl v androidu koupit aplk. tak prostě nedokážu skousnout, vložení údajů o mé platební kartě do tak děravého a šmíráckého prostředí jako je android, je to prostě příliš extrémní riziko...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že ta pověra se sockami Androiďáky a bohatými iPhonisty je docela nesmysl. Není výjimka, kdy si někdo vezme brutální úvěr nebo iPhone na splátky, jen aby byl dostatečně cool a třeba já se rozhodně nepovažuji za socku, ani nikoho jiného koho znám a má mobil s Androidem - i když je pravda, že 30k za mobil bych nedal už z principu a pálilo mě i 18k za Note 4, ale to je zase pro mě pracovní nástroj a ne hračka pro nagelované idioty.
Navíc si myslím, že cena mobilních aplikací je většinou natolik nízká, že řešit někde nějaké stahování warezu s rizikem malware a virů je celkem zbytečnost.

Spíš bych to viděl na velké procento dětí, které prostě nemají platební kartu a rodiče nechtějí utrácet za každou ptákovinu na kterou si jejich dítko právě vzpomene - myslím, že penetrace iPhone bude mezi dětmi a mládeží poměrně nízká, zato mobil nebo tablet s Androidem mají skoro všechny, takže toto je podle mě nejpravděpodobnější teorie, proč je míra pirátství o něco vyšší na Androidu, než iOS.

+1
+58
-1
Je komentář přínosný?

krásný pokus o trolling :D

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

A nebo taky obráceně, že Apple používají jen hloupí snobi a Android tvořivý a logicky uvažující jedinci, že...

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

No ono za film dáš v kině i víc a to ještě musíš koukat na několik reklam... Ale je pravda, že se sosáním filmů je to dost podobný... :-)

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Tak se přiznám, že ten Monument Valley jsem taky zkusil ala 95% lidí a musím říct, že hlavou bych mlátil o zeď, kdybych to koupil. Opravdu nechápu, co je na tom ke chválení. Hotovo jsem měl asi za 20 minut (+ pak několik minut jsme se snažil přijít na to, jak pokračovat, protože jsem nechtěl věřit, že to je všechno). Z těch 10 úrovní je prakticky jen 1 nebo 2 když přivřu oči opravdu trocha logického přemýšlení, ale ten zbytek spočívá (opravdu bez přehánění!!!) v tom, že s tím panáčkem chodíte od tlačítka ke tlačítku tak, že kliknete na tlačítko, ona na něj dojde, kliknete na další tlačítko atd atd..., pořadí je dané, není nad čím přemýšlet....

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Ludia nemaju problem si kupit (nie vzdy kvalitne) pivo/cigarety/listok do kina za cca 100Kc ale tu istu sumu dat za zabavu v podobe software (hry) to uz nie ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

predali milion kopii, za 4 mega USD, kolko je primerana odmena za taku pracu? :)
keby si to vsetci kupili 20M kopii za 80 mega USD t.j. 1.6 miliardy czk...
tipujem, ze to je taky 5 clenny tim

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Jak to asi počítají kolik lidí to upirátilo? "Zeptali jsme se na warezovém fóru 10 lidí, z toho si hru jeden koupil a 9 upirátilo! Koupilo si to 1mil lidí, tzn. že 9mil to upirátilo. Trojčlenka." :)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

No a prave preto platene hry na mobiloch nefunguju. Vsetko to ide smerom freemium - hra zadarmo, ale mikrotransakcie vnutri.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Freemium je dobrej model, doporucuji zcela legalni aplikaci Lucky Patcher. (Neni na Google Play, ono je to snad jasny vzhledem k tomu k cemu je urcena.) :-)

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna tahle gameska za nákup rozhodně stojí. Moje holky to mydlí na tabletu a úplně si tu princeznu zamilovali. Hned jsem tak koupil i upgrade a doufám, že budou další.
Osobně při nákupu apky, více než cenu či hodnotu, zvažuji, zda si autoři ty peníze ZASLOUŽÍ. A tady je to bez debat. Hra má úžasnou ATMOSFÉRU a hratelnost. Hudba je přímo strhující a princezna vytvořená ze dvou kuželů je přímo roztomilá. Komu se to zdá moc lehké, ať si koupí Room a může hodiny čumět na zavřenou pixlu. Tohle je oddychovka postavená na optických klamech. Ty jsou na "vyřešení" obvykle jednoduché, vytvoření těch levelů ale musela být fakt makačka. Klobouk dolu.

Nevěřím že je 95% kopií upirátěných. Jen v mém okolí si to dva lidé koupili i přes to, že to odehráli na mém tabletu. Tedy jen proto, aby podpořili tvůrce.Nevěřím ani na obvyklé slinty na téma kolik doláčů za apku je pro čecha moc a kolik ne. Vidím kolem sebe spoustu lidí, kteří za dobré aplikace platí a rádi. Myslím, že pokud je poměr pirátství jablko/droid skutečně tak velký, budou opravdu na vině asi ty děti. Aplikace se jim určitě moc líbí, ale na ně je prostě drahá. Míněno v absolutních číslech.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Copak draha ... osobne uprimne doufam, ze vetsina deti jednoduse NEMA kreditni kartu a nemuze si tedy nic koupit ani kdyby to stalo cent.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Kreditní kartu asi nemají, ale předplacenou anonymní platební kartu si můžou koupit třeba v trafice.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

pro všechny kteří neustále omílají mantru nemám nedám platební kartu připomínám Blesk peněženku v nejbližší trafice. To vám nestačí anonymní Mastercard za 125 korun kterou můžete dobíjet kdekoliv na terminálech sazky? Fakt nemůžu najít jedinný důvod který by omlouval že za aplikace prostě nechcete platit.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

on předplacenky někdo opravdu používá? a to se vyplatí!
http://www.mesec.cz/clanky/blesk-penezenka-recenze-predplacene-karty/#po...

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Jestli máte jednodušší dostupnější levnější a rychlejší možnost anonymní platební karty tak se s námi podělte. Jsou místa kde by kartu propojenou s účtem použil jen blázen.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Platební karty používám minimálně i v reálu. Hotovostní platby mi přijdou přijatelně anonymní. Bezhotovostní europlatby řeším převody přez Fio nebo Paypalem. Výjmečně mám pro platby na internetu kartu od mBank s téměř nulovým zůstatkem s kontem dobíjeným podle potřeby. Ale vzhledem ke změně výkladu slova "zadarmo" u managementu banky si budu muset vystačit bez ní.
Jaká jsou tak interesantní místa na netu, kde se oplatí jít i do celkem krvavých podmínek anonymních předplacených karet?

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Já bych jim přál jedno aby si to nikdo neupirátil rázem by místo 1,4milionu prodaných kopií sotva 10tisíc prodali!!!

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ony jsou tyhle údaje hodně zavádějící. Free to play hra na které jsem pracoval má také velké procento upirátěných kopií, při bližším ohledání zjistíte že se jedná o země kde nefunguje Google play, a to hlavně čína kde váš produkt bezskrupulózně nabízejí v různých alternativních marketech.
Tato hra je dosti špatně zvolený příklad pirátění. Ve většině recenzí se dozvíte že je to skvělé ale neuvěřitelně krátké a replayabilita je velmi nízká pokud vám není 7 let. To dělá z tohoto projektu naprosto ideální cíl pro pirátství. Navíc to vypadá že nás autoři plánují pomalu dojit na krátkých přídavcích.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Blazni, kdyby to dali za 1-2$ tak to koupi skoro kazdy a vydelaji vice ... jejich boj ;-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem ji nekoupil ani neukradl. Na amazon storu byla zdarma :-)

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Mira piratstvi na Androidu problem neni, to jen nenasitni lide chteji vydelat vic a najivne si mysli, ze ti kdoz si to upiratili by si to jinak koupili, je to nesmysl. Z vlastni zkusenosti vim, ze ani jednu hru, kterou jsem si jako nactilety upiratil, bych si nikdy nekoupil. (A rodice by me hnali vedet, ze ty hry hraju, takze tam uz by to nehrozilo ani trochu.) Jinak na Androidu mam ten pristup, ze instaluju jen bezplatne aplikace, ikdyz jsou treba bezplatne v nejake trochu omezene verzi a kdyz se mi aplikace hodne libi, tak ji zaplatim. Napriklad skvely prehravac Rocketplayer je zdarma, ale nema ekvalizer, samozrejme ze kvuli takove blbosti, ktera se da vyresit pouzitim jine aplikace jako ekvalizeru, jsem si tu aplikaci nekupoval, proste jsem se rozhodl podporit vyvojare a navrch jsem dostal ekvalizer. No a takhle bych mohl pokracovat. Takze o piratstvi to neni, spis neschopnost vyvojaru zvolit spravny obchodni model a vhodne podchytit zajemce a presvedcit je, aby zaplatili. :-)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Placené aplikace a hry jsou fajn, to si podle recenzí občas i něco koupím, za freemium bych nedal ani korunu, přijde mi to jako odporné vydřidušství. Jednou zaplatím a hotovo, žádné další placení, abych si mohl hru urychlit nebo získal jiné výhody. To je hnus, když je to například online hra, všichni by měli mít stejné možnosti a netahat do toho finanční poměry.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Jsou i dobře nastavená freemka a nejen casual.Záleží na nastavení . Za všechny třeba
Dead effect
Boom beach
Doombad

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

A co kdyby přešli na windows phone :D tam zatím nikdo necracknul nic, dokonce je to nemožné neco cracknout, windows phone nejde hacknou jak ty jajich vyrootovaný androidi a podobně, tudíž lze pouze koupit, a všecko se synchronizuje s ms, tudíž ikdyž by to někdo poslal tak to nepujde.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.