CDR.cz - Vybráno z IT

Moleskine Smart Writing Set - poznámky digitálně i na papír jedním perem

Moleskine
Na schůzce si sepíšete poznámky do notesu, ale už se vám je nechce znovu přepisovat do PC, i když byste je tam měli rádi? Moleskine představil řešení kombinující mobilní aplikaci, speciálně označkovaný papír a chytré pero, které vše udělají za vás.

Oblíbený výrobce diářů a deníků všeho druhu prodává zajímavé řešení pro všechny, kteří by rádi psali na papír, ale současně měli poznámky či kresby dostupné digitálně. Sada s označením Smart Writing obsahuje chytré pero Pen+, speciálně označkovaný papír a  aplikaci pro mobilní zařízení.

Pen+, kamera snímá povrch papíru a hledá speciální značky

Tenké hliníkové pero s ukrytou kamerou sleduje a digitalizuje to, co jste si napsali či nakreslili. Vše je v reálném čase přenášeno do mobilního zařízení. Moleskine poskytuje aplikace Notes App pro iPhone a aplikaci Neo Notes pro uživatele Android.

Pro správné fungování je ještě vyžadován speciální druh deníku, který využívá papír se značkami technologie NCode. Jeho tvar se zaoblením podobá právě běžnému digitálnímu tabletu. Aplikace díky peru sama od sebe pozná, že jste otevřeli a začali psát na novou stránku sešitu.

Speciální pero, aplikace pro smartphone i deník

Podobných řešení je na trhu více, ale většina funguje na odlišném způsobu. Nejčastěji se jedná o speciální pero se senzorem ve stylu grafických tabletů, který snímá polohu a pohyby pera. Ty jsou poté přeneseny speciálním SW do PC. Výhodou řešení je, že se dá přichytit prakticky k jakémukoliv diáři či papíru.

Description Image 1

Naproti tomu řešení od Moleskine by mělo mít mnohem přesnější záznam pohybů, ale vyžaduje právě onen speciálně označkovaný papír, tedy i speciální deník, jehož cena se v tuto chvíli pohybuje kolem 730 Kč. To jistě není málo, na druhou stanu by měla být cena vykoupena velmi dobrou přesností.

Sada vyjde na vysokých 6 000 Kč, což za podobné řešení není vůbec málo.

Zdroje: 

1, 2

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Moleskine Smart Writing Set - poznámky digitálně i na papír jedním perem

Úterý, 26 Duben 2016 - 01:13 | Gath G | "tak nevypadá moc dobře, když si tam přinese...
Středa, 20 Duben 2016 - 18:15 | xvasek | My už Moleskine stejně používáme, takže žádná...
Středa, 20 Duben 2016 - 11:58 | Gaunter | Tak toto vidím ako niečo kontraproduktívne....
Úterý, 19 Duben 2016 - 18:44 | HKMaly | Vyssi cena zarizeni jako takoveho jde pochopit,...
Úterý, 19 Duben 2016 - 08:35 | xvasek | Vyšší cena u Moleskine je v pořádku, to je takový...

Zobrazit diskusi