CDR.cz - Vybráno z IT

Monster Hunter World má otravný tutoriál a líté boje s majestátními tvory

Monster Hunter se po dlouhé době odvrací od Nintenda, aby si jej mohli užít i hráči PC, PS4 a Xbox One. Capcom na GamesComu předvedl čtvrthodinový gameplay z tohoto očekávaného titulu. Jistě se dočkáme úžasných soubojů, ale dost možná i pár otravných berliček.

Monster Hunter World výrazně neustupuje od skalních principů značky. Základ stále tvoří lovení přerostlých oblud, které se nevzdají po pár secích mečem do končetin. Jeden takový tuhý souboj ukazuje i nový gameplay z GamesComu.

Nejprve by se mělo začít pozitivními věcmi. Hráč má za cíl sebrat vzorek ocasu pouštního monstra. Následuje dlouhý souboj, který narozdíl od jiných střetů nemá příliš propracovanou taktiku. Příjemným překvapením je zásah dalšího protivníka. Ten se vynoří z písku a hráč se následně propadne do jeskyně, do níž jáma vede. Velmi povedený vertikální design. Snad se takových překvapení dočkáme více ve finálním produktu.

In-game záběry ukazují i zničitelnost prostředí a kooperaci s ostatními NPC při honbě za příšerou. Tutoriál s ukecanou dobrou vílou však vyhání krevní tlak k nebezpečným výšinám. Jedná se o výrazný problém, který degraduje prožitek z jinak povedených záběrů. Při některých pokynech si budete připadat hloupě pouze při sledování videa, natož při samotném hraní. Monster Hunter World vyjde příští rok pro PC, PS4 a Xbox One.

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Monster Hunter World má otravný tutoriál a líté boje s majestátními tvory

Žádné komentáře.