CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k MOTA Smart Watch - Chytré hodinky za necelé dva tisíce

Schvalne jestli lze otocit obraz o 90 stupnu, jako je na normalnich hodinkach.

Je sice hezke co to vsechno umi, ale zjistit aktualni cas je takhle ponekud slozitejsi nez u normalnich hodinek, protoze je treba zkroutit ruku aby bylo videt na displej.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chytré hodinky, jakkoli mohou být užitečné, budou mít oproti klasickým hodinkám vždy jednu zásadní nevýhodu: zlomkovou výdrž. Klasické mechanické hodinky natáhnete za pár sekund, ani je nemusíte sundávat z ruky. Hodinky poháněné knoflíkovou baterií musíte vybavit novým knoflíkem, ať nežeru, jednou za půl roku (to v tom horším případě). Chytré hodinky budete nabíjet jak často? I kdyby jednou týdně, čemuž moc nevěřím, pořád to bude příliš často.

Já jsem celkem známý odmítáním mnoha „moderních“ (správně „free, cool a in“) věcí, ale chytré hodinky jsou pro mě jasný „must not have“ artikl. Už jen proto, že žádné hodinky na rukou nenosím už … už to ani nespočítám. Možná patnáct, možná dvacet let, fakt nevím. Údaj o aktuálním čase se na mě chrlí každou chvilku několikrát z nespočetného množství míst, mobilem počínaje a systémovou lištou zdaleka nekonče. Tak na co hodinky? ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna u hodinek si toto nemyslím. V případě použití BT4.0 a nějakého displaye co moc nežere si myslím, že vzhledem k minimálnímu odběru by zrovna u tohoto nebyl problém je udržet na živu nějakým alternativním dobíjením, jako například pohybem - konec konců, to jsem viděl už i na některých klasických hodinkách. Nemusí to být otázka "další generace", ale věřím, že to je v současnosti skoro reálnější než mít smartphone co vydrží týden :)) rozhodně bych tak netvrdil "vždy" :)

A naopak si myslím, že hodinky jsou fajn, nejen jako módní doplněk, ale přeci jen je to pohodlnější než pořád vytahovat mobil a vzhledem k tomu, že jak řikáš, je dnes skoro nikdo nenosí, tak že je to segment trhu, který skrývá obrovský potenciál, pokud to někdo navrhne správně :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě, módní věci se prodávají, viz Apple ;). Ne, vážně, když se něčemu udělá dobrá reklama, nebo když to najde nějaký větší smysl, tak si to zákazníky najde. Rád se nechám překvapit, ale už se to dlouho nikomu nepovedlo :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obvykle s Wiftem souhlasím ale dnes ne. V době phabletů začíná být opět užitečná věc která umí jen upozornit nebo zprostředkovat hovor aniž by člověk musel lovit z batohu velkou zrůdu která se do kapsy nevejde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom nejsme ve při. Já na to koukám ze svého osobního pohledu. Dokážu si představit, že bych měl tablet. Dokážu si představit, že bych měl smartphone (můj Samsung Wave je spíše dumbphone). Ale nedokážu si představit, že bych využil smartwatch. Ale tak to je dneska. Kdo ví, co přinese budoucnost ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm... proč neudělají kompatibilitu pro WP? To je fakt tak těžké napsat jeden pitomý ovladač?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.