CDR.cz - Vybráno z IT

Na CES 2017 se představí sluneční brýle s rozšířenou realitou, Vuzix Blade 3000

Vuzix Blade Large
Pojem nositelné elektroniky by se měl brzy výrazně obohatit o nový přírůstek do rodiny. Kdysi něco podobného zkusil Google se svými brýlemi. Je čas na druhý pokus, který zalepí všechny předchozí rány, v podání jiné společnosti.

Pod pojmem nositelná elektronika si asi většina lidí v současné době představí chytré hodinky nebo fitness náramky. Tyto doplňky tvoří skvělý pár s primárním chytrým mobilním zařízením. Hodinky a náramky však nejsou jedinými kousky nositelné chytré elektroniky. Pomalu ale jistě se začíná rozmáhat trend technologií využívajících rozšířenou realitu - mezi nejvýraznější zástupce se řadí například Google Glass (budiž jim země lehká) nebo HoloLens od Microsoftu. 

Revoluci na tomto poli se snaží rozpoutat i společnost Vuzix se svými připravovanými brýlemi Vuzix Blade 3000. Ty budou oficiálně představeny na lednovém veletrhu CES 2017 a působí poměrně impozantně. 

Vuzix Blade 1Vuzix Blade 2

Vuzix Blade 3000 budou uživateli zobrazovat virtuální průhledový displej, obsahující informace ze spárovaného smartphonu. Podle společnosti Vuzix disponují jejich brýle podobnými možnostmi, jako chytré hodinky a majitele by měly zcela zbavit nutnosti vytahovat jeho mobilní telefon pro provádění běžných úkolů. Popisovaných vlastností je dosaženo za pomoci ultratnkého zařízení Cobra II a speciální optiky.

Vuzix Blade Figurina

Stejně jako Google Glass nebo HoloLens zobrazí Vuzix Blade 3000 svému majiteli potřebné informace formou překrytí reálného obrazu digitálním obsahem. Na rozdíl od dvou jmenovaných zařízení ale vypadají Vuzix Blade o něco více jako klasické brýle, což pro zařízení od Google byl jeden z pádů úrazu. Mezi zahrnuté technologie patří i HD kamera, snímač pohybu, schopný detekovat pohyby hlavou, a touchpad.

Cena brýlí prozatím zůstává tajemstvím, levné ale nejspíš nebudou. Na Blade 3000 poběží operační systém Android, spárovat je ale bude možné jak se zařízeními běžícími pod Androidem, tak rovněž iOS. Veletrh CES 2017 je prakticky za dveřmi, nové informace na sebe tedy jistě nenechají dlouho čekat.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Na CES 2017 se představí sluneční brýle s rozšířenou realitou, Vuzix Blade 3000

Čtvrtek, 1 Prosinec 2016 - 22:00 | HKMaly | Pravdepodobnejsi nez ze to nema VR je ze to VR ma...
Středa, 30 Listopad 2016 - 00:50 | BTJ | Precti si to jeste jednou. Hololens maji primo...
Úterý, 29 Listopad 2016 - 20:32 | HKMaly | Tak mozna to neni uplne idealni, ale rozhodne to...
Úterý, 29 Listopad 2016 - 12:40 | BTJ | Lol s tim androidem me to skoro zabilo:o) Presne...

Zobrazit diskusi