CDR.cz - Vybráno z IT

Na scénu přicházejí odolné chytré hodinky Omate Rise s Androidem

Omate Rise
Startup Omate oznámil příchod limitované edice odolných chytrých hodinek Omate Rise, které nadchly celý svět.

Laurent Le Pen, který je tvůrcem projektu, chytré náramkové hodinky Rise představil již v loňském roce v rámci crowdfundingové kampaně na serveru Indiegogo, kde ihned sklidily nebývalý úspěch. Celkově se podařilo vybrat přes 240 tisíc dolarů (přes 5,7 milionu korun) a 1. září budou pro prvních 1000 zájemců hodinky zpřístupněny k prodeji za 199 dolarů (cca 4800 korun).

Smartwatch Omate Rise disponují 1,3" TFT dotykovým displejem s rozlišením 360 x 360 obrazových bodů a průměrem 44 milimetrů. Rámeček z uhlíkových vláken je zasazen do těla z polykarbonátu, zájemci mohou počítat s vodotěsností do hloubky 10 metrů. Hodinky pohání dvoujádrový procesor ARM Cortex-A7 s taktem 1,2 GHz, grafický čip Mali-400 MP a 512MB RAM, které sekunduje 4GB vnitřní paměť.

Omate Rise Watch

Ve srovnání s jinými chytrými náramkovými hodinkami, které disponují uživatelským rozhraním Android Wear, jsou hodinky Omate Rise obdařeny plnohodnotným operačním systémem Android 5.1 Lollipop s nadstavbou Omate OUI 4.0. Na hodinkách fungují všechny oblíbené aplikace a jsou rovněž kompatibilní s telefony a tablety s operačním systémem Android 4.3 nebo novějším, případně iOS 9 nebo novějším.

Třešničkou na pomyslném dortu je podpora technologie Amazon Alexa na rozpoznávání hlasu, která zákazníkům přináší nepřeberné množství různých funkcí, včetně hlasového ovládání. Mezi ně patří například upozornění na upomínky v kalendáři, přehrávání hudby, ukládání hlasových poznámek, zaznamenávání sportovní aktivity, zobrazení počasí, psaní textových zpráv, hlasové vyhledávání nebo navigace.

Omate Rise Watch 2

Chytré hodinky Omate jsou samostatným zařízením, které se nemusí nutně synchronizovat se smartphonem. Mají vlastní microSIM kartu a nabídnou konektivitu 3G, Bluetooth 4.1, A2DP, LE, Wi-Fi 802.11 b/g/n a GPS/LBS. Nebude chybět ani šestiosý akcelerometr, gyroskop, magnetometr, reproduktor, mikrofon a baterii s kapacitou 580 mAh. Vše je korunováno vyměnitelnými 22mm pásky.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Na scénu přicházejí odolné chytré hodinky Omate Rise s Androidem

Sobota, 30 Prosinec 2017 - 21:24 | Diseq | Další produkt s kontraproduktivní reklamou "...
Pondělí, 19 Září 2016 - 22:33 | Pepa Zdepa | Nezaujalo... To už radši ten náramek Pokémon Go...
Čtvrtek, 1 Září 2016 - 14:30 | DRK | Dokud to nedokáže promítat obraz do prostoru a...
Čtvrtek, 1 Září 2016 - 11:40 | John Douberro | Jo, jak z reklamni agentury. Zacinam mit pocit ze...
Čtvrtek, 1 Září 2016 - 10:05 | BTJ | "které nadchly celý svět" ..... lol, to...

Zobrazit diskusi