CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Na Teslu útočí studenti! Solární vůz Sunswift překonal světový rekord

vim ze Tesla je zninovana spise z legrace, ale i tak, Tesla se opravdu bat nemusi, Tesla S je urcena krapet jinym klientum, stejne tak natom budou i model X a castecne i III, pak Eon Musk je zaroven nejen CEO Tesly a Space X, ale take producentem a predsedou predstavenstva Solarcity, tedy prave vyrobcem a distributorem solarnich panelu a solarni energetiky a drzi v oblasti solarnich panelu nekolik patentu, takze studenti pravdepodobne pouzivaji na auticku produkty nebo patenty ze kterych Muskovi tecou penize tak jako tak, a aby toho nebylo malo, tak Tesla ma mit v planu dobudoucna prave i tvorbu solarni karoserie za pomoci solarnich nano platu ktere se vyvynuli v CR, tusim v Liberci a solarnim zberacem by tak byla uplne cela karoserie auta

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to studentské auto vypadá (a nejspíš i bude) jako laminátová skořepina na primitivní kostře. Z hlediska maximalizace dojezdu je nutná orientace na minimalizaci hmotnosti na úkor komfortu. Naopak, běžný (luxusní) elektromobil musí poskytovat (nad)standardní komfort na úkor jiných aspektů (dojezd, cena). Přidejte do studentského závoďáku baterku a vybavení z Tesly a kdoví, jestli se vůbec rozjede... (nic ve zlým - prostě se jedná o dvě naprosto odlišné kategorie vozítek).

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Problém Tesly a všech elektro-automobilů klasické koncepce je, mimo jiné, váha. uvědomte si že ta tesla s váží přes dvě tuny.... Vyrobte vozítko, co i s pasažérem bude vážit 200 kilo (10x méně) a bude stačit 10x menší baterka i 10x méně výkonný motor. O něco podobného se snažili kdysi s modely cityel, ale nějak to, jako obvykle, vyšumělo do ztracena. (mini-el z kterého vznikl cityel pochází už z roku 1987!)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Možná Vás to překvapí, ale při rychlostech nad 50km/h už je rozhodující spíše odpor vzduchu než valivý odpor generovaný hmotností. Při jízdě do kopce hmotnost hraje samozřejmě větší roli, ale do značné míry je to zase kompenzováno jízdou z kopce.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

mě by zajímalo jestli to auto jelo vůbec na solární pohon, jelikož ty panely co jsou na tom autě by aspoň u nás dokázali napájet jen světla a už né motor. A celá ta konstrukce my připadá jako kdyby si udělal motokáru a jen vytiskl na to obal od auta, vždyď to auto tlačil 1 rukou a ani se do toho nezapřel na normální auto jsou třeba dva lidi a po rovince roztlačíte.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.