CDR.cz - Vybráno z IT

Nadějný pirátský titul Sea of Thieves v patnácti minutách ze hry [GC 2016]

Sea Of Thieves
Pirátských her příliš mnoho nebývá, ač je to k nevíře. Sea of Thieves by mohlo tuto nerovnováhu naklonit. Na letošním GamesComu se titul předvedl v patnáctiminutových záběrech ze hry, které prozrazují o hře hned několik nových věcí.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Piráti jsou ve videohrách jako pálivá omáčka v české kuchyni - nejsou. O to radši jsme za Sea of Thieves, které se opět snaží přivést tématiku k životu. Poslední oceňovanou hru podobného ražení jsme se setkali v rámci série Assassin's Creed v díle s podtitulem Black Flag, což je více než paradoxní, že aktuálně nejlepší pirátský zážitek nabízí takováto suchozemská séri.

Sea of Thieves máme nyní možnost poznat v novém čtvrthodinovém gameplayi, ze kterého se dovídáme hned několik věcí. Tou první je, že lidé z Eurogameru, kterým se dostalo demo do rukou, nejsou příliš dobří v řízení lodí. Druhou, o něco podstatnější, je, že hra nutně potřebuje soundtrack, protože jenom sledovat tiché záběry ze hry je nesmírná nuda. Assassin's Creed IV: Black Flag netiché moře například oživilo zpěvem posádky, což ve výsledku fungovalo daleko více, než jakýkoliv epická hudba. 

Absence hudby zároveň poukazuje i na to, že Sea of Thieves bude naprosto nezbytné hrát s dalšími hráči přes hlasový chat. Demonstrovaná čtvrthodinka je totiž názornou ukázkou toho, jak by to vypadalo v případě, kdybyste se rozhodli další lidské bytosti vynechat. Odpovědí je: ne moc poutavě.

Na záběry ze hry se i přesto podívejte, vidět můžete přípravu lodi k vyplutí, námořní bitvu a také opíjení se pod loď. Zkrátka běžné pirátské aktivity. Tento titul rozhodně stojí za to sledovat, už jen díky mezeře na trhu, kterou pirátská tématika vyplňuje. Zbývá jen doufat, že jej vývojáři nepošlou ke dnu zbytečnými chybami či nudným zpracováním. 

Titul vyplouvá v první čtvrtině roku 2017 na PC a Xbox One.

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nadějný pirátský titul Sea of Thieves v patnácti minutách ze hry [GC 2016]

Žádné komentáře.