CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Náramek Myo + Google Glass = sci-fi ovládání pohyby svalů a hlasem

Ani nebudu premyslet v kolika ohledech je to naprosta kravina, ktera se nikdy ani okrajove neuchyti .....

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, přesně tak, nemá smysl nad tím nijak přemýšlet, zůstaneme u osvědčených periferií do konce věků...

Jeden jsem si však pro jistotu objednal, ať nekritizuji co neznám, co když to nakonec bude jinak...

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Jj, vsichni budou nosit stupidni bryle a obojky jak kreteni ..... a budou to 3x denne nabijet:) Ja furt jeste verim tak nejak v takovou tu obecnou elementarni inteligenci lidstva ..... myslim si, ze po idiotskych BT v uchu se uz lidstvo poucilo a tenhle "modni" trend uhnije jeste o poznani driv. Pro domaci ovladani konzole je tu kinect a klasicke ovladace, pro ovladani na praci byla/je/a vzdy bude klavesnice a mys. Jako mozna (velke mozna) by si to naslo uplatneni v nejake vysoce specificke profesi, ale to je tak objem v radu stovek az tisicu lidi celkove .....
Tohle je proste pro masove rozsireni naprosta utopie. To same ty nositelne sracky ..... ano, nejaky monitor nekde na ruku nebo na nohu (nechapu proc treba nekdo nevymyslel takovy monitor pro mimina .....), to ano, ale ne v podobe jak ji prezentujou "chytre" hodinky s vydrzi maximalne den ..... to uz tu bylo pred 10ti lety, byly mensi, elegantnejsi umely toho daleko vic, byl to cely telefon a vydrz mel v radu tydnu ..... a kde to skoncilo?
Nymandove prichazeji furt doloka s "novyma" a "novyma" picovinama a dostatek debilu a komunitniho financovani je stale dokaze uzivit ......

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Neviděl bych to tak černě. :) Pokud si trh, tj. třeba start-up komunita, něco žádá a zaplatí, tak ať jim to někdo vyrobí a dodá, na tom nevidím nic špatného, leda tak plýtvání zdroji, ale i to se dá brát pozitivně -> špatná zkušenost taky zkušenost (viz např. války).

BT boom mě vlastně minul, ale i tak jedno kvalitní BT sluchátko mám. Jen kdyby mě po půl dni netlačilo a nebolelo z něj ucho. Praktické uplatnění mělo, ale "není to ono".

Napadá mě, že určitě půjde z pohybů ruky vytáhnout velké množství statistických dat a hledat vzory a souvislosti. Něco podobného dělá známá aplikace Sleep As Android, zaznamenává převalování se spícího člověka, pár metadat kolem a z milionů průběhů se už dá leccos vyčíst, pár náznaků je tady, od 6:48.
https://www.youtube.com/watch?v=soU0ROMj8Z8
Jeho hodinky DeathWatch jsou poměrně originální nápad. :D

U toho Myo náramku si dovedu představit docela dost profesí, kde to fakt může pomoct. A taky si dovedu představit, že to budou mít na ruce i dělníci ve fabrice a bude se sledovat jak kdo pracuje, jak je efektivní a když najednou začne dělat něco jiného, tak se to hned bude indikovat a řešit. A je jedno, zda to je z důvodu zdravotních, nečekané technické poruchy, lenosti nebo odhánění sršně. :)

Ten nápad s monitorem na mimina je dost dobrý, napište jim to. :)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, rovněž tato přednáška o technologiích pro slepce je inspirativní.
https://www.youtube.com/watch?v=hQYNz7rLlog

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna ten zminovany monitor pro mimina se v poslednich dnech na ruznych webech vynoril.
A prave BT sluchatka bych nezatracoval. Osobne jsem nikdy nemel problem drzet telefon a zaroven ridit, ale jsou chvile kdy se hodi mit volne obe ruce. A kdyz nam to zakazali a musel jsem se rozhodovat jestli hlasite HF nebo sluchatko, zvolil jsem sluchatko - neni potreba aby cela posadka auta poslouchala co mi kdo do telefonu rika.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Tak o baby monitoru se mluvilo uz pred vic jak rokem ...... bohuzel jenom jako "chytry" naramek k androidu, ktery monitoruje, ale sam nehlasi (=uplne na 3.14cu).
Jinak co se tyce toho HF, v aute to samozrejme smysl ma, ale rikam, to je tezce specificka vec treba pro ridice taxiku a tak, ale videt cloveka s HF v uchu na ulici je uz dnes docela vyjimka, vzbuzujici pohrdani a posmech:) Stejne tak budou lidi reagovat na individua s obskurnima brylema nebo machajici kolem sebe rukama ...... je to proste blbost!!!

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.