CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k NASA chce ulovit asteroid, má již třetí potenciální oběť

Asteroidy, zdrhejte, NASA vas bude lovit! :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, kde ten šutrák chtějí vzít, podle mého má většina asteroidů konzistenci volně poletující hromady jemného štěrku, pro odebrání vzorku bych spíš vzal nějaký pytlík nebo kyblíček. :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Očekával bych gravitační traktor a využití velešťastné skutečnosti, že naše planeta má měsíc podstatné velikosti (takže snad hezky půjde využít nebeská mechanika a problém tří těles).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky mě fascinovaly kosmické sondy a jiná technika co si jen tak poletuje vesmírem. Po té co jsem k této oblasti jenom z dálky přičíchnul i pracovně tak mě to fascinuje ještě více. A to jsme dělali pouze velmi malý projekt pro Smithsonian institution a JPL.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Vybraná společnost dostane pro realizaci svého návrhu až 4,9 milionů dolarů. " Nema tam byt 4.9 miliardy ? Ked len ten start rakety, na ktorej to ma byt vyvezene(SLS) stoji stovky mil USD a napr. taky robot Curiosity stal cca 2.5 miliardy USD.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že tím mysleli peníze na rozpracování toho návrhu ("The agency will award a total of $4.9 million for *concept studies* addressing components of ARM."), ne na výrobu, vypuštění a provoz během mise.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Je to úplně jedno, protože na orbitu Měsíce se žádný kosmonaut nikdy jen tak (aniž bychom vyřešili problém s radiací ve vesmíru) nedostane, protože tam také nikdy žádný nebyl...

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Problem s radiaci je stejny jako kdyz denne vykouris 10 cigaret. Ale to jeste nikdo neudelal, protoze by ho to hned zabilo, ze?

Nema cenu se hadat s realitou - radiacnimi pasy lze proletet a ozareni lze snizit volbou trajektorie letu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.