CDR.cz - Vybráno z IT

Nejlepší provedení nenáviděného produktu: Stikbox je selfie tyč jak ji neznáte

Stick Selfie 2
Selfie tyč ukrytá do krytu telefonu potěší každého, kdo rád fotí „selfíčka“ a nerad u sebe nosí teleskopický klacek, se kterým vás navíc nepustí třeba do Disneylandu. Projekt Stikbox ukazuje, že zlepšit jde jednoduše všechno.

Potkáte se s nimi všude - na ulicích měst, historických budovách, letištích či v podzemce. Řeč není o reklamách na Star Wars (i když by to platilo i pro ně), nýbrž o tolik nenáviděných a zároveň milovaných selfie tyčích. Když opomeneme fakt, že spoustě z nás lezou na nervy, občas zkrátka může přijít situace, v níž by byl člověk rád, kdyby nějakou měl při sobě.

Selfie tyče zakázal Disneyland, Wimbledon či Comic-Con - Stikbox vám u vstupu nevezmou

Přesto (nebo právě proto), že dnes tzv. selfie stick vyrábí nejedna čínská továrna, nenajdeme v této oblasti příliš inovací. Co bychom také chtěli od teleskopické tyče, která má držet telefon při pořizování „selfíček“, že? Tvůrci projektu Stikbox se rozhodli zamyslet nad tím, jak udělat selfie stick jako nikdo předtím. 

A výsledek je skvělý. Pokud totiž vezmete v potaz hlavní problémy selfie tyčí pro mobilní telefony, většinou narazíte na dvojici nejčastějších neduhů: zaprvé, že i po jejím složení máte v kapse něco, co si nezadá s velikostí vypnutého světelného meče, zadruhé je to pak jedna z těch věcí, které nemáte u sebe zrovna v tu chvíli, kdy by se vám nejvíc hodila.

Stick Selfie

Stikbox je jednoduše selfie tyč schovaná do pouzdra telefonu. Hliníková skládací konstrukce po zapadnutí do krytu vytváří pevnou schránku pro telefon a zároveň může posloužit jako jednoduchý stojánek na stůl. Hlavním účelem je však poskytnout lidem selfie tyč tak, aby ji měli stále při sobě. 

Stick Selfie 3Stick Selfie 1

Vychytaná tyč v tuto chvíli bojuje o svou budoucnost na Kickstarteru a vypadá to, že cílovou částku tvůrci bez problémů splní. Jedinou vadou na kráse je snad jen to, že je dostupná pouze pro iPhone 6/6s a 6S Plus. Dvojice verzí v ceně 19 a 29 dolarů (cca 500 a 750 Kč) dorazí na trh v březnu příštího roku.

Tagy: 
Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nejlepší provedení nenáviděného produktu: Stikbox je selfie tyč jak ji neznáte

Úterý, 22 Prosinec 2015 - 17:46 | Pepík Jan | Přesně tak - první, co mě napadlo. KickStarter je...
Pondělí, 21 Prosinec 2015 - 08:45 | Kubik | Spis bych rekl, ze dvojice Stikboxx tyci v cene 2...

Zobrazit diskusi