CDR.cz - Vybráno z IT

Nejslavnější Hippie auto se dočká elektromobilního nástupce

VW Bus je nejznámějším Hippie autem všech dob. Ideálně v kombinaci s různobarveným nátěrem, který byl pro květinové hnutí typický.

Ikonický vůz by měl dostat nástupce v podobě VW I.D. Buzz, který bude zcela elektrický. Jedná se tedy o další z řady vozů, které nespoléhají na fosilní paliva. A navíc by se to mělo líbit i zbytkům hnutí Hippie, jelikož vůz díky tomuto druhu pohonu bude ekologičtější než předchůdce.

VW bude chtít uspět s modelem především v Severní Americe, kde se pokusí navázat na kladný výsledek staršího modelu. Akorát se nedá předpokládat, že by v něm jezdili Hippies, nýbrž rodiny s dětmi. Koncern má však v plánu prodávat vůz i v Evropě a Číně.

Vůz určený do produkce by měl mít baterie v podlaze vozu, které zaberou nejvíce místa. Zbytek tolik místa nezabere, díky čemuž bude moci být rozvor kol co nejdelší a prostor pro posádku co největší. Dle VW má být maximální dojezd přesahovat 400 km a samozřejmostí bude i autonomní řízení.

Zdroje: 

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nejslavnější Hippie auto se dočká elektromobilního nástupce

Žádné komentáře.