CDR.cz - Vybráno z IT

Neptune Duo - chytré hodinky s ovladačem jsou v předprodeji za 12 tisíc

Neptune Duo
Tvůrci chytrých hodinek Neptune Pine o sobě znovu dávají vědět v novém projektu Neptune Duo. Představme si kombinaci nositelného zařízení s počítačem a dodatečného rozhraní ve tvaru smartphonu.

Neptune Duo běží na operačním systému Android 5.0 Lollipop. Skládá se ze dvou částí - Neptune Hub a Neptune Pocket.

Hub jsou moderní chytré hodinky s mnoha funkcemi. Zařízení je obdařeno 2,4" dotykovým displejem, čtyřjádrovým procesorem a 64GB úložištěm. Nechybí mu podpora technologií Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS a 4G LTE.

Neptune Hub

K dalším specifikacím hodinek patří reproduktor, mikrofon, akcelerometr, gyroskop a digitální kompas.
S Hubem můžete provádět všechny běžné činnosti, mezi něž patří telefonování, psaní SMS, čtení novinek na internetu, prohlížení statistik životních funkcí, propojení se sociálními sítěmi a mnoho dalšího.

Neptune Pocket

Pocket je nové ovládací rozhraní pro Hub. Je to hloupé zařízení, jehož úkolem je pouze zastoupit myš, klávesnici a monitor. Nejsou v něm schraňována žádná data, takže je snadno zaměnitelné za jiný kus. Ve své podstatě se jedná pouze o větší sekundární obrazovku o velikosti mobilního telefonu, která je určena k jednoduššímu ovládání. Pocket má 5" displej s rozlišením 1280 x 720 bodů, konektor na připojení sluchátek, zadní 8MPix fotoaparát s LED bleskem a přední 2MPix kamerku.

Neptune Duo

Výhodou přístroje Neptune Pocket je možnost využití jeho baterie s kapacitou 2800 mAh pro nabití Hubu, který má baterii pouze o kapacitě 1000 mAh. Při normálním používání vydrží baterie na jedno nabití několik dní, přesná hodnota však není známa.

Společnost již zahájila předprodej zařízení na svých stránkách. Čím větší zálohu zaplatíte, tím více ušetříte. Nejlevněji vás Neptune Duo vyjde, když zaplatíte ihned celou částku 498 dolarů, což je v přepočtu zhruba 12 tisíc korun. Ušetříte tak 300 dolarů, jelikož běžná cena je 798 dolarů (cca 19 tisíc korun).

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Neptune Duo - chytré hodinky s ovladačem jsou v předprodeji za 12 tisíc

Pondělí, 23 Březen 2015 - 01:19 | BTJ | Proc 4jadrovy 2.5GHz procesor? To je jasne ne?...
Čtvrtek, 19 Únor 2015 - 08:07 | John Douberro | 4 jadrovy procesor? Boze proc?

Zobrazit diskusi