CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nextgen Wifi 802.11ax na 5 GHz s propustností až 10 Gbps úspěšně otestováno

ke kazdemu nextgen wifi routeru baleni jodovych tabletek zdarma ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Adaptivní beamforming bude každých 100 ms zjišťovat směr, ve kterém místě se nachází klient a signál bude posílat pouze směrem ke klientovi. Bude teda stačit nedržet mobil moc blízko u hlavy, protože těch 100mW vysílacího výkonu, na které je Wifi omezené, nebude vyzářeno rovnoměrně do všech směrů, nýbrž pouze do úzkého úhlu, ve kterém máte telefon.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Poslední odstavec naprosto přesně popisuje to, čeho se u těchto nových standardů děsím.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Než tohle bude, bude snad všude IPv6 a žádné NATy a podobné ptákoviny. Takže bude stačit 1 AP na dům/ulici. Ono to ani jinak nepůjde když budou takhle široké kanály :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, k čemu může někdo potřebovat takto rychlou WiFi. I těch 300 Mb/s, co dá "N" se dvěma spatial streamy je až až. Když chci tahat rychle větší objemy dat, tak se přece připojím kabelem.
Kabel nic nenahradí. Už se těším, až si vohnouti přinesou domů 10 Gb/s AP a pak se budou divit, že se dostanou sotva na třetinu rychlosti.
V roce 2018 už bude v domácnostech běžný 10 GbE. Kdo má ve zdi kvalitní (alespoň) cat 5e kabely, tak je vysmátý. Stačí mu koupit switch a síťovky a nemusí nic řešit.
Už dnes jsou 10 Gb/s aktivní prvky celkem levné. Kvalitní síťovka od Intelu 6 000 a 12 portový switch od Netgearu 30 000. A to jsou enterprise zařízení, domácí by mohly být cca za polovinu ceny klidně hned.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

K čemu? Ethernet konektor je takové bago, že se ani do tabletu, ani ultrabooku dneska už nevejde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.