CDR.cz - Vybráno z IT

Nezávislé osobité Firewatch sleduje příběh požárníka v lese [E3 2015]

Firewatch Image 01
Nezávislé explorativní hry zažívají boom. Těžko přisuzovat k něčemu konkrétnímu, ale možná tomu přispívá fakt, že jde o většinou velmi kvalitní, osobité a nápadité hříčky. Jednou z nich je Firewatch.

E 3 Special 2015 Intel

Člověk pozná, když má nějaká hra potenciál a zaslouží si pozornost. Firewatch sleduje osud požárníka Henryho, který se nachází v odlehlé části severské divočiny, kde kontroluje tamější scenérie, zda nezpozoruje kouř nebo oheň.

Vzhledem k tomu, že si nemá s kým povídat, s zatím neznámou paní udržuje radiokomunikaci skrze vysílačku. Nicméně statný Henry zanedlouho zjistí, že v onom odlehlém kousku světa není až tak úplně sám. Zmizení dvou dívek ve strážené oblasti, zpřetrhané kabely... Něco tu prostě nehraje.

Firewatch disponuje velmi krásnou, esteticky čistou, barevnou grafikou laděnou do teplých barev. Vývojáři si dali mravenčí práci s postředím, které působí uvěřitelným až přirozeným dojmem. Firewatch vyjde pro počítače s operačním systémem Windows, OS X, vybranými distribucemi Linuxu a nově se podívá i na konzoli PlayStation 4. Datum vydání nebylo specifikováno.

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nezávislé osobité Firewatch sleduje příběh požárníka v lese [E3 2015]

Žádné komentáře.