CDR.cz - Vybráno z IT

První informace o NHL 15 – čeká nás revoluce na ledě?

Nhl 15 1
S příchodem nových konzolí se očekával výraznější posun také u každoročně vydávaných sportovních sérií. Vloni se však hokejová simulace NHL žádné revoluce nedočkala. Na co se můžeme těšit letos?

Hokejoví nadšenci právě prožívají oblíbenou část roku při zápolení světových velmocí na mistrovství světa. Mnohé z nich ale jistě svrbí ruce, když musí hráče na ledové ploše jen sledovat a nemohou je ovládat. Právě tihle fanoušci nejrychlejšího kolektivního sportu se pak také jistě nemohou dočkat nového dílu série NHL. EA Sports si pro nedočkavce připravili první várku informací, a my se tak můžeme společně podívat, na co se máme v chystaném NHL 15 těšit.

Nhl 15 2

  • Nová kolizní fyzika by měla ovlivňovat všech 12 hráčů na ledě v každém okamžiku, čímž by mělo docházet k hromadným srážkám nebo realistickým rvačkám před brankou.
  • Reálná fyzika puku bude mít na svědomí neočekávané odrazy a rotace kotouče a především co možná nejrealističtější pocit při kontaktu s pukem.
  • Autentičtí hráči a jejich vybavení – modely hráčů budou kompletně předělány a budou se skládat ze tří vrstev – hráčova těla, vybavení a dresu, přičemž každá z těchto vrstev se bude chovat nezávisle. Oblečení by mělo dynamicky reagovat na hráčův pohyb.
  • Pro co nejlepší podobu hráčů je využita stejná technologie jako v EA Sports UFC, která dokáže vytvořit realistické animace a emoce. Hráči by tak měli připomínat své reální předobrazy více než kdy dříve.
  • Systém Skill Stick byl ještě vylepšen a přinese jak nové pohyby hráčů při práci s hokejkou, tak především jeho intuitivní využívání. 
  • Autentické stadiony – vylepšena bude vizuální stránka hokejových arén, které se dočkají nových detailů, osvětlení nebo příchodů hráčů na led.
  • Živoucí publikum – diváci v hledišti budou mít čtyřikrát více animací oproti předcházející verzi a více než 9 tisíc unikátních modelů.
  • Nového komentáře se zhostí Mike 'Doc' Emrick a Eddie Olczyk, jež doplní Ray Ferraro s informacemi přímo od ledu.
  • Spolupráce s NBC Sports zajistí nejen nové přivítání do zápasů, ale celkově bychom se měli cítit jako při sledování televizního přenosu.
  • Vylepšená Vision AI se pak postará o umělou inteligenci hráčů, jejich schopnost předvídat hru, najet si do volného prostoru nebo reakci na nenadálý vývoj situace.

Jakkoliv mohou znít první zveřejněné informace nadějně, těžko můžeme vynášet nějaké soudy. Ne snad že bychom pochybovali o kvalitách hry, série NHL stabilně přináší kvalitně zpracovanou simulaci ledního hokeje a s ní porci skvělé zábavy. Nezbývá proto než doufat, že se NHL 15 pochlapí a skutečně posune sérii směrem k next-gen zážitku.

Jak ale naznačuje web EA Sports, výše popsaných novinek se dočkají pouze majitelé konzolí PS4 a Xbox One. Verze pro PS3 a Xbox 360 pak zřejmě projde pouze lehkým faceliftem (včetně nového komentáře) a nezbytnou aktualizací soupisek. Bude to však majitelům starších konzolí stačit, aby si NHL 15 pořídili? Uvidíme. Prozatím se můžete podívat na první teaser trailer, který sice prakticky neukazuje nic ze hry, přesto dokáže navodit atmosféru napětí z očekávání.

Jan Jindra

Původně jako externí redaktor se v roce 2011 přidal k týmu portálu RecenzeHer.eu, kde později zaujal post redaktora. O rok později na stejné pozici přešel pod křídla serveru inGamer.cz, s jehož redakcí od roku 2014 pokračuje na CDR.cz, znovu jako externí redaktor. Mimo internetové publicistiky se svými příspěvky podílí také na tvorbě tištěného herního časopisu Score.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku První informace o NHL 15 – čeká nás revoluce na ledě?

Úterý, 20 Květen 2014 - 10:10 | Pavel Kmotr | "S příchodem nových konzolí..." //...

Zobrazit diskusi