CDR.cz - Vybráno z IT

Nintendo nás chce šmírovat i v noci: Monitoring spánku se senzory a projektorem

Nintendo
Spíte a mezitím jste sledování kamerou, poslouchání mikrofonem a monitorování senzory. Soukromí má být brzy minulostí, tak proč se bát jeho narušení při spánku? Nintendo si nechalo patentovat hodiny, které vás budou sledovat a analyzovat váš spánek.

Nintendo své plány s nočním monitoringem poprvé zmínilo jako část své iniciativy pro lepší kvalitu života v roce 2014. Díky nejnovějšímu patentu zveřejněném na NeoGAF fóru, máme představu o tom, jak by se zařízení Nintendo v budoucnu mohlo uplatnit v oblasti monitorování spánku a zdravotního stavu.

G Watch R Moto 360 Gear S

Zatímco nejrůznější náramky a hodinky monitorují spánek s pomocí akcelerometru (Xiaomi Mi Band) a případně i senzoru srdečního tepu (např. hodinky Motorola Moto 360), Nintendo chce na celou věc jít jinak. Patent ukazuje zařízení v podobě digitálního budíku/hodin spojených s projektorem. Uvnitř budou nejrůznější senzory, mikrofon a kamera. Celek bude sledovat teplotu, srdeční tep apod. a generovat statistiky, které promítne na zeď/strop.

Nintendo Sleep Monitor Lede

Z prvních informací není zřejmé, zda bude zařízení kombinované jako dok pro propojení s běžným smartphonem, nebo bude fungovat autonomně.

Pokud jste někdy spatřili hodiny s laserovou "projekcí" času na zeď, tak určitě chápete, že doufáme, že zařízení Nintenda bude vypadat lépe. Zatím je k dispozici pouze patentový nákres, takže na finální podobu si budeme muset nějaký pátek počkat. Rok 2016 by tak mohl znamenat posun Nintenda do zcela jiných oblastí, než bylo doposud běžné.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nintendo nás chce šmírovat i v noci: Monitoring spánku se senzory a projektorem

Pondělí, 27 Červenec 2015 - 17:41 | japkoslav | To je zase keců v titulku článku, aby se honila...

Zobrazit diskusi