CDR.cz - Vybráno z IT

Nintendo prodalo pouze 3 miliony konzole Wii U

wii-u-console
Konec roku 2012 nebyl pro společnost Nintendo moc uspokojivý. Firma se sice vrátila k zisku, avšak svou budoucnost nevidí příliš růžově.

Společnost Nintendo zveřejnila své příjmy za posledních devět měsíců fiskálního roku. Na konci prosince se dostala do zisku 14,55 miliardy jenů, což jsou v přepočtu asi tři miliardy korun. V loňském roce za stejné období firma zaznamenala ztrátu 48,35 miliardy jenů. Celková tržba se za devět měsíců zvýšila o 2,4 % na hodnotu 543 miliard jenů. Nintendo očekávalo, že za celý fiskální rok bude mít zisk ve výši 20 miliard yenů, nyní však se stejnou částkou počítá v záporných číslech. Firma tak bude ve ztrátě již druhý rok po sobě. Celou zprávu si můžete prohlédnout zde.

nintendo-earnings-2012

Nintendo rovněž smutní nad výsledkem prodejů svých konzolí. Její nové konzole Wii U se zatím prodalo něco přes tři miliony kusů, přičemž odhad byl 5,5 milionu zařízení. Není divu, že společnost musela své odhady k 31. březnu 2013 přehodnotit. Prodej konzole Wii U snížila z 5,5 milionu kusů na 4 miliony, u přístroje 3DS z 17,5 milionu na 15 milionů a dále u modelu DS z původních 2,5 milionu na 2,3 milionu.

Firma se však snaží své investory uklidnit sdělením, že pro Wii U připravuje nové hry, do nichž by mohli zákazníci investovat. Nechybí například Mario Kart, Super Mario, Legend of Zelda nebo LEGO City.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nintendo prodalo pouze 3 miliony konzole Wii U

Žádné komentáře.