CDR.cz - Vybráno z IT

Nová aplikace usnadní představu o designu vašeho bydlení

Wayfair
Nábytek vypadá vždy v katalogu krásně. Veškerý interiér k sobě ladí tak, aby v zákazníkovi vyvolal dobrý dojem. Představit si, jak takový kus může vypadat ve vlastní domácnosti, už je poněkud horší oříšek.

Krásného nábytku je k dostáním čím dál tím více a rozhodování, zda bude i ve vašem bytě či domě vypadat stejně krásně, jako v katalogu, je hodně těžké. Hraje zde svou roli i to, zda nábytek bude svými rozměry pasovat zrovna k vám a jestli bude ladit se stávajícím vybavením vašeho bydlení. Rozhodování vám značně usnadní současné technologie - jmenovitě aplikace Wayfair, využívající rozšířenou realitu.

Stejně jako byste si nový kus oblečení asi nezakoupili bez předchozího vyzkoušení a koupě nového auta se neobejde bez testovací jízdy, bylo by dobré "vyzkoušet" si i to, jak váš vysněný nábytek padne zrovna vašemu bytu či domu.

Wafair 1Wayfair 2

Mobilní aplikace Wayfair nabízí novou funkci s názvem "View in Room", která vám takovéto vyzkoušení umožní. Díky ní si ještě před zakoupením nábytku či dekorací můžete vyzkoušet, jak bude nový kousek vypadat u vás doma.

Aplikace využívá takzvané rozšířené reality, kdy je reálný záběr prostředí částečně překryt digitálním obsahem - v tomto případě se bude jednat o obrazy nábytku a dalšího vybavení v reálném snímku vaší místnosti.

"Spolu s tím, jak vyvíjíme nové technologie, jako je například virtuální a rozšířená realita, se zároveň zaměřujeme na to, abychom mohli na trh přinášet nová řešení, která budou skýtat výhody pro naše zákazníky," uvedl Steve Conine, spoluzakladatel a ředitel společnosti Wayfair. "Nová funkce ‚View in Room‘ řeší častý problém zákazníků, kteří mají potřebu vidět ‚nanečisto‘ ve své místnosti nábytek, který mají v plánu zakoupit."

Wayfair 3Wayfair 4

K využívání této funkce nepotřebujete žádné přídavné zařízení v podobě náhlavní soupravy nebo speciálních ovladačů - stačí vám vaše chytré mobilní zařízení. Zde jen klepnete na možnost "View in Room" a obraz danéhé produktu se objeví na vašem displeji v režimu fotoaparátu, díky čemuž můžete vybraný kousek virtuálně umístit do vašeho bytu.

"Počínaje osvětlením, přes polštáře až po sezónní dekorace - s View in Room bude vaše nakupování mnohem zábavnější, interaktivnější a společenštější," pokračuje Conine. "Svou novou vizualizační funkci se snažíme co nejrychleji zpřístupnit naší rychle rostoucí zákaznické základně a nabídnout nakupujícím pocit důvěry v to, že vybírají ten správný nábytek a ty pravé dekorace pro své domovy."

Zdroje: 

Diskuse ke článku Nová aplikace usnadní představu o designu vašeho bydlení

Čtvrtek, 3 Únor 2022 - 11:48 | Kaya23 | No to vypadá dobře docela se mi líbí to...

Zobrazit diskusi