CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nové BMW řady 7 je nabušené technologiemi a umí zaparkovat bez řidiče

" Díky němu budete moci vozidlu nařídit, aby samo zaparkovalo na parkovací místo nebo vyjelo z garáže. Funkce se může hodit například na extrémně úzkých parkovacích stáních ve městě." - chichi, už se těším, až vedle mě takhle pěkně natěsno zaparkuje podobný mastodont a já pak nebudu moct otevřít dveře a nastoupit :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No hlavně vidím řidiče BMW 7 jak svou novou káru pošle zaparkovat někam natěsno aby mu to pak obouchal nějaký ňouma s Fabii co se do ni bude dobývat. Tahle funkce bude spíš pro parkování do vlastní garáže (jak je ukázáno na obrázku) kterou jste si postavili před 20-ti lety a nový bavorák který bude určitě zase o kousek větší než minulá generace by vám nedovolil v ní pohodlně a elegantně vystoupit. Na druhou stranu je s podivem jak se i dneska staví úzká parkovací místa. Otevře se obchoďák, před ním parkoviště jako kráva a parkovací místa jak na 120-ku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Nové modely BMW řady 7 budou prvními sériově vyráběnými vozidly [dovolil jsem si opravit v citaci překlepy ;)], které bude možné ovládat na dálku.“

Technicky tohle a mnohem víc umí i elektromobil Tesla Model S, čeká se na aktualizaci firmwaru. Ta by měla přijít do 3 měsíců: http://www.engadget.com/2015/03/19/tesla-model-s-autopilot/
Kromě parkování v garáži a vyjetí k místu, kde člověk stojí, to má zvládat např. i automatické vyjetí z parkoviště a přípravu auta (puštění klimatizace, hudby) na základě údajů z kalendáře řidiče, tedy přijít mu naproti. :) A navíc už má zvládnout i autonomní přepravu po dálnici.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ta autonomni preprava po dalnici ... je to vcetne klickovani mezi kamiony ktere se snazi o predjizdeni a vcetne co nejrychlejsiho opusteni leveho pruhu aby rychlosti omezenou na 140km/h neomezovalo provoz? Nebo to bude fungovat jen v USA?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na prezentaci někdy před půlrokem bylo znázorněno i přejíždění z pruhu do pruhu. Asi po americkém způsobu, tj. libovolně. Nicméně už tehdy Elon zdůrazňoval, že plná autonomie to ještě nebude, že nebude možné dát si šlofíka. Jen teda nevím, co bude muset řidič dělat, jestli držet ruce na volantu, nebo "plyn" (co se používá u elektromobilů? :)). Protože zatáčení obstará autopilot, rychlost zase adaptivní tempomat schopný i zabrzdit před kolizí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pedály máme dva brzda a plyn, nícméně plyn je spíš brzdoplyn nebo nešlapeš=rekuperace abys nebrzdil, jinak tempomat funguje běžně jako v kdejaké ochcávce.
Nakonec nějaká factory videa ukázala bezdrž a beznoh řízení otázka je k čemu se dostane civil...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky si vzpomenu, když se mluví o automatickém řízení auta na PC hry, kde se semtam objeví nějaké NPC, co se snaží např. projít zdí. Vždycky do ní narazí, pak kousek couvne a zase do ní narazí. A furt dokola. Tak si říkám, aby se to nestalo i s autem při parkování. Zmáčknu tlačítko "zaparkuj" a jdu domů. Ráno přijdu k autu a to bude mít prázdnou nádrž jak se snažilo celou noc zaparkovat :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.