CDR.cz - Vybráno z IT

Novinky Samsungu: Tablet Galaxy Tab 3 Lite za 3 tisíce a 5" smartphone s WP8

samsung galaxy tab 3 lite
Jihokorejský výrobce Samsung představení nového cenově výhodného tabletu Galaxy Tab 3 Lite zamlčuje. Chybička se však vloudila a už víme, že se ho skutečně brzy dočkáme. Podobný scénář odhalení zřejmě čeká také nový phablet s Windows Phone.

Nejlevnějším 7" tabletem na trhu od Samsungu je v současné době Galaxy Tab 3, který se v Americe prodává za cca 169 dolarů, u nás cena začíná od 4290 Kč. To by se mohlo brzy změnit, jelikož Samsung připravuje nový low-end tablet s názvem Galaxy Tab 3 Lite, jehož prodejní cena má být něco kolem 100 dolarů (přibližně 2000 korun bez daně).

samsung galaxy tab 3 lite back

Přesné specifikace nového tabletu jsou zatím poněkud nejasné, stejně tak o oficiálním představení není ani vidu ani slechu. Uvedení nového modelu na trh by však mělo být i bez těchto informací téměř stoprocentní, jelikož se na polských oficiálních stránkách Samsung objevila ke stažení nová uživatelská příručka tabletu s kódovým označením SM-T110, pod nímž se ukrývá Wi-Fi verze zmíněného tabletu Galaxy Tab 3 Lite. Zařízení se již objevilo v předprodeji některých polských obchodů za 499 zlotých, což je v přepočtu cca 3 300 Kč. V nabídce se dokonce objevila verze SM-T111 rozšířená o konektivitu 3G, která stojí o dva tisíce více. Soudě dle polských cenovek se Samsungu razantní snížení ceny nepodařilo.

samsung galaxy tab 3 lite layout

Tablet Samsung Galaxy Tab 3 Lite má být vybaven operačním systémem Android 4.2 Jelly Bean, dvoujádrovým procesorem Marvell PXA986 s taktem 1,2 GHz, 1 GB RAM a grafickou Vivante GC1000. Vnitřní paměť má mít kapacitu 8 GB, rozšířit ji bude možné o dalších 32 GB díky paměťovým kartám microSD.

Sedmipalcový multidotykový displej má uvedeno rozlišení 1024 x 600 pixelů. Rozměry zařízení jsou 193 x 117 x 9,7 mm, hmotnost činí 310 gramů a kapacita baterie je rovna 3600 mAh. Nesmíme zapomenout na podporu Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Mezi předinstalovanými aplikacemi nemá chybět kancelářský balík POLARIS Office 5, S Planner nebo Dropbox. 2MPix fotoaparát podporuje scénické režimy, focení panoramat a natáčení videa.

Nový phablet s Windows Phone se rýsuje

Samsung nás zřejmě nikdy nepřestane překvapovat. Podle posledních zpráv, které vycházejí ze záznamů skupiny Bluetooth SIG, se firma chystá představit nový smartphone se systémem Windows Phone 8. Chytrý telefon s označením SM-W750V by měl spadat mezi telefony vyšší třídy. Co se týká specifikací, těch je poskrovnu: 5" Full HD displej, prohlížeč Internet Explorer 10 a datové přenosy LTE. Na další podrobnosti si budeme muset ještě chvíli počkat.

Samsung smartphone s WP8

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Novinky Samsungu: Tablet Galaxy Tab 3 Lite za 3 tisíce a 5" smartphone s WP8

Žádné komentáře.