CDR.cz - Vybráno z IT

Android pro hodinky v novém: Android Wear 6.0 podporuje reproduktory a x86

Android Wear
Nová verze operačního systému pro chytré hodinky obohatí nositelná zařízení o slot pro SIM kartu a díky podpoře reproduktoru tím získají podporu hovorů přímo ze zápěstí.

LG Watch Urbane druhé generace budou dle prohlášení Google první hodinky, které dostaly Android Wear ve verzi 6.0 Marshmallow, ale brzy nebudou jediné. Během několika měsíců se nová verze operačního systému pro přenosná zařízení podívá do všech stávajících zařízení skrze OTA aktualizaci.

Android Wear 6.0 Marshmallow a hodinky s reproduktory

Podle vývojářské dokumentace to vypadá, že se můžeme těšit na několik větších změn. První z nich je, že se Android 6.0 začne ptát na oprávnění jednotlivých aplikací. Nastavení bude možné provést po instalaci aplikace, nebo případně kdykoliv poté.

Android Wear Permissions

Současně s tím přibyla podpora pro reproduktory a SIM kartu, jako mají třeba LG Watch Urbane 2nd Edition LTE. S hodinkami si tak bez problémů třeba zavoláme. Vedle toho všeho přibyla podpora x86 procesorů, jako je ten, který se nachází uvnitř modelu od TAG Heuer Connected.

Android Wear Marshmallow Update Release Dates

K tomu všemu v Google zjednodušili tvorbu aplikací pro hranatý i kulatý tvar displeje a vše se dohromady tváří jako pěkná evoluce. Uvidíme, jak nový systém poběží na redakčních Motorola Moto 360 a o své poznatky se pochlubíme. Skvělé by bylo, kdyby Google vedle přidávání funkcí zapracoval na optimalizaci a prodloužil tak výdrž stávajících zařízení alespoň o několik hodin navíc. To je totiž v tuto chvíli největší překážka většiny nositelných zařízení.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Android pro hodinky v novém: Android Wear 6.0 podporuje reproduktory a x86

Neděle, 22 Listopad 2015 - 12:57 | Viktor B | "LG Watch Urbane druhé generace budou dle...
Pátek, 20 Listopad 2015 - 09:51 | Tom Jones | No tak hlavně by mohla být konečně podpora...

Zobrazit diskusi