CDR.cz - Vybráno z IT

Nový Alienware Area-51: Výkon bez kompromisů

Alienware Area 51 Perex
Společnost Dell představila svou novou vlajkovou loď na poli herních desktopů. Může se pochlubit futuristickým designem a nadupanými vnitřnostmi.

Čím člověka nový Alienware Area-51 na první pohled zaujme, je netradičně designovaná skříň se svým šestiúhelníkovým tvarem, kterou společnost pojmenovala Triad. Samotný Case bude mít inovativní systém chlazení, kdy studený vzduch bude vtahován přední stranou a naopak teplý vzduch pak vyfukován diagonálně tou zadní stranou. Dále bude case vybaven devíti programovatelnými světelnými zónami s 20 barvami, takže case bude blikat jako vánoční stromek. :-)

Alienware Area 51 01

Uvnitř case se budou nacházet výkonné komponenty, které by měly vyhovět i těm nejnáročnějším hráčům, pro stabilní framerate i při 4K UltraHD rozlišení. Area-51 se může pochlubit šestijádrovým nebo osmijádrovým procesorem Haswell-E se 2 vlákny na jádro. Procesory už půjdou k zákazníkovi rovnou přetaktované a chlazené vodníkem. K dispozici by mělo být až 32 GB operační paměti a to DDR4 taktované na 2133 MHz na základní desce s čipsetem Intel X99. V case bude místo pro trojici grafických karet, kde si uživatel bude moci vybrat podle toho, jestli je fanouškem Nvidie nebo AMD. Mezi další specifikace patří podpora pro 5 disků. Nový Alienware bude rovněž obsahovat podporu pro WiFi specifikaci 802.11ac a Bluetooth 4.0. K dispozici by měl být 1500W zdroj. 

Alienware taktéž aktualizoval svůj Command Center na verzi 4.0. Jedná se o sadu nástrojů určenou pro přetaktování systému, ladění výkonu, monitoring hardwaru a konfigurační profily (auto performance) pro konkrétní hry a aplikace.

Alienware Area 51 02

Alienware Area-51 by se měl na trhu objevit do konce tohoto roku. Cena jednotlivých modelů, jakožto i bližší specifikace osazených komponent zatím nebyla oznámena.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nový Alienware Area-51: Výkon bez kompromisů

Žádné komentáře.