CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nový druh ověření totožnosti - skrze sluchátka zařízení pozná, zda jste to vy!

Tak na to kontinualni overovani behem hovoru to muze byt zajimave ...... ale asi ne z hlediska toho, ze by nekdo dal sluchatka jinemu, ale proto, aby se zajistilo, ze dany clovek skutecne posloucha:o) U nekterych manazerskych projevu se potom tohle bude rovnat spise torture:)
Jinak pro bezny svet vidim stale jako nejlepsi otisk prstu .... a pokud se zrychli a vyvine, tak i otisk sitnice (ten je mozne taky sledovat porad, dokud clovek kouka na monitor - v tom je to analogie tomu uchu:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nahodou, otisk zvukovodu ma jednu podstatnou vyhodu: prst je velice snadne uriznout, dokonce i oko lze vydloubnout, ale zvukovod IMHO nedostanes z hlavy bez poskozeni toho otisku.

A mimochodem, obavam se, ze pro porizeni otisku sitnice musis dovnitr oka posvitit laserem, za bezneho osvetleni ho z odrazeneho svetla nedostanes.

... jo, a otisk prstu ma poblem ze ho nechavas za sebou vsude mozne v kvalite dostatecne pro vetsinu ctecek otisku prstu.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, kdyz nejde zvukovod vyndat z hlavy bez poskozeni, tak holt uriznou celou hlavu. Ten urizly prst by me vadil mnohem min :)
Aneb vsechno ma sve klady a zapory...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

ISIS uz asi trenuje na novy zpusob kradeni identity. Ale je fakt, ze ctecku oka jsem vlastne nikdy nechtel, protoze urezany prst je lepsi nez vydlouble oko. Otisky mozna clovek nechava vsude, ale otazka o jak velke bezpecnosti tu mluvime ....... uprimne treba pro smartphone mi prijde ta ctecka prstu jako nejlepsi soucasne reseni. Ikdyz uplne nejlepe bych bral tu ctecku oka, clovek koukne na mobil a on se odemkne .... treba jak to maji ted nove lumie, tam tusim ani laser nesviti do oka. Ale je to pomale a pry funguje jen ve velmi omezenych uhlech .... kdyby to fungovalo tak, ze mrknu jinam a displej zhasne (nebo jeste lepe, rozostri se), kouknu na displej a nez dojedu okem na displej, tak se zase zapne (nebo zaostri). A jeste aby to nevyzralo za par hodin baterku;) Jednou to tak jiste fungovat bude, ale to bude jeste par let trvat, do te doby ctecky prstu. Zvukovod mi prijde stejne podivne jako scanovani zil a ostatni nesmysly.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

ono sken odtlacku prstu a zaroven scan drobnych ziliek v tom prste je asi dnes realne riesenie ktore by sa dalo urobit. Zilky sa daju vidiet nasvietenim diodi. bezne sa tak meria pulz. mozno by dokonca nepomohol ani odrezany prst asi by slo zistit, ze je to mrtve tkanivo. Oko je predsa len velmi citlive aby mi ho nasvecovali lacnimi svetlami a pripalili ho. Preto ten prst je lepsi.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

V dobe supercitlivych snimacu (kdy ISO jde do miliard:) by to uz snad ani dnes uz nemusel byt problem ve vetsine pripadu bez prisvitu, pripadne s prisvitem toho displeje v noci. Ale jo, uznavam, ze dnes dava smysl leda ten prst.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Uriznuta hlava neslysi ... "Bzzzt ... identifikace uspesna. Pro pokracovani operace zadejte cislo 82314518."

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Otisk prstu nepovažuji za nijak bezpečný. Člověk ho nechává všude (třeba ve skleničce v restauraci, ve výtahu na tlačítku, ....), dokonce existuje možnost rekonstruovat ho z jiné databáze. Oko mi přijde dost obtěžující (nebylo by mi zrovna příjemné nechat si každou chvíli svítit do oka), možná sken krevního řečiště v ruce (je k tomu potřeba živá ruka, protože rozdíly mezi žílami a tepnami jsou také dle teploty)
Ten zvukovod vypadá zajímavě, nevyžaduje to žádnou další akci ze strany uživatele.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Když s někým komunikuji, tak obvykle mluvím, takže mi přijde lepší identifikovat člověka podle hlasu než podle ucha. Pravda hlas jse nahrát ale divil bych se kdyby nešel namodelovat vytisknout i stejně se chovající zvukovod...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Stejne jako CO? Poridit fyzicky otisk zvukovodu pro namodelovani zni jako dobra metoda jak ohluchnout. Spocitat z toho otisku zvukovodu jak fyzicky vypada bude pravdepodobne dost tezke.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

"vypada bude pravdepodobne" ....

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Stačí proměřit odezvu na všech používaných frekvencích a pak udělat něco, co se chová stejně. Nejpraktičtější asi rovnou aktivní - mikrofon, reproduktor, procesor. Pak to stačí jenom nakrmit datama z měření.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo skvělé v kombinaci s funkcemi sluchátek Jabra Sport Pulse .. http://chytrehodinky.net/cvicte-chytreji/

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Já vám nevím, přijde mi to jako hovadina... Zbytečně složité, pracné a nic, co by se třeba otiskem ucha nedalo nahradit. Navíc... osobně mi většina sluchátek, která lidé kupují (https://vas-pomocnik.cz/sluchatka) přijde na něco takového nevhodná! To jako budeme muset jednou všichni "přezbrojit" a koupit si nová sluchátka jen proto, aby nám mohla obtáhnout uši?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.