CDR.cz - Vybráno z IT

Nový malý iPhone SE - Apple dnes představí kousek akorát do kapsy. Co už víme?

Iphone Se
Dnešek je ve znamení "malých" produktů. Večer Apple představí nový zmenšený iPhone a chybět nebude ani nový iPad Pro, na jehož zmenšení také došlo. Konference začíná v 18:00 SEČ.

Neustálé zvětšování úhlopříček u mobilních telefonů nevonělo ani samotnému Stevu Jobsovi. Apple se tak rozhodl vyslyšet trh a nabídnout uživatelům menší alternativu oblíbeného zařízení. Jak podle prvních úniků informací vypadá?

iPhone SE - předpokládaná konfigurace
Zobrazovací panel:4" retina LCD
Fotoaparát:12 Mpx s podporou 4K videa
Procesor:po vzoru 6s - Apple A9 s M9
RAM:1 GB (doufejme ve více)
Úložiště:16 a 64 GB dle varianty
Další funkce:NFC pro Apple Pay, čtečka prstů Touch ID

Dále se spekuluje, že nový iPhone bude nepatrně levnější, než model 6s a designem bude někde napůl cesty mezi modely iPhone 5 a 6s.

Iphone Se 1

Je paradoxem, že humbuk kolem nového zařízení je způsobený hlavně jeho kompaktními rozměry. Dříve jsme obdivně sledovali větší úhlpříčky, dnes je s trochou nadsázky unikátem cokoli menšího než 4,5".

Živý přenos přímo z centrály Apple

Konference Apple začíná v 18:00. Sledovat přímý přenos můžete ze zařízení podporující HTTP Live Streaming, což jsou: iPhone, iPad, iPod touch s prohlížečem Safari na iOS 7.0, nebo Mac se Safari 6.0.5 či novějším, OS X v10.8.5, Apple TV nebo PC s Windows 10 a prohlížečem Edge. Pokud tyto požadavky splňujete, můžete se na stream podívat na následující adrese:

Porovnáváme: 
Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nový malý iPhone SE - Apple dnes představí kousek akorát do kapsy. Co už víme?

Středa, 23 Březen 2016 - 15:19 | petr ib | Co už víme? Že to ani tentokrát nebude telefon...
Úterý, 22 Březen 2016 - 12:38 | super master | za tu cenu super telefon, kupuju manzelce

Zobrazit diskusi