CDR.cz - Vybráno z IT

Nudí vás běžné chytré hodinky? Náramek Ritot zobrazí údaje přímo na kůži

nepřehlédněte
Ritot
Nápady výrobců na nejrůznější chytrá nositelná zařízení neberou konce. Novým futuristickým konceptem wearables je Ritot, náramek se zabudovaným projektorem.

Ritot vypadá jako obyčejný náramek bez displeje, nicméně je vybaven drobným vestavěným projektorem, který dokáže uživateli na hřbet ruky čitelně zobrazit potřebné informace. Kromě aktuálního času se může jednat o textové nebo e-mailové zprávy, příchozí hovor, příspěvky ze sociálních sítí, upomínky, kalendář, počasí a oznámení z mnoha dalších aplikací.

Ritot Hand Call

Obraz je promítán na kůži jasnou barvou v jednom z dvaceti různých odstínů, je viditelný ve tmě i za dne. Čas se zobrazuje ve 12hodinovém či 24hodinovém formátu. Promítání se aktivuje dotykem tlačítka nebo potřesením ruky na dobu 10 sekund. Uživatel má být na nové oznámení upozorněn tichou vibrací, přičemž ho může zamítnout pohybem zápěstí.

Náramek Ritot je možné propojit s chytrým mobilním zařízením díky aplikaci Ritot App pro iOS, Android a Windows Phone. Software umožňuje pohodlné nastavení všech upozornění, sami si můžete zvolit, která chcete dostávat a která ne. Produkt je vodotěsný a bude produkován ve dvou variantách pro každodenní využití a pro sport v několika různých barvách. Dobíjení probíhá přes bezdrátovou dokovací stanici, díky níž je možné nastavit také barvu obrazu. Náramek má na plné nabití vydržet až 150 hodin nepřetržité projekce.

Ritot Colors

Tvůrci svůj projekt zaregistrovali na stránkách Indiegogo.com a i přes to, že neukázali žádný fuknční prototyp, zaznamenali nevídaný úspěch. Za pár dní překonali potřebnou hranici 50 tisíc dolarů a celková suma stále roste. Ještě chybí několik tisíc dolarů k tomu, aby byl náramek doplněn o fitness aplikaci. Ritot si můžete předobjednat za cenu začínající na 120 dolarech (cca 2400 korun). Čím více jich objednáte, tím vyšší slevu dostanete. Jakmile se produkt dostane do prodeje, jeho základní cena vzroste na 160 dolarů za kus. Dodání prvních náramků je naplánováno na únor 2015.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nudí vás běžné chytré hodinky? Náramek Ritot zobrazí údaje přímo na kůži

Čtvrtek, 31 Červenec 2014 - 16:23 | HKMaly | Prinos je, ze to muze zobrazit vic veci bez...
Středa, 23 Červenec 2014 - 16:57 | DRK | A čelenka by nebyla? Že by to lidem promítalo...

Zobrazit diskusi