CDR.cz - Vybráno z IT

Další ohlášené zpoždění Batman: Arkham Knight kompenzují tvůrci gameplayem

Batman Arkham Knight Screenshot 03
Nemilý trend odkládání datumů vydání pokračuje. Nyní se jej opět chopilo Rocksteady, studio proslavené pravděpodobně nejlepšími hrami založenými na komiksech. Vydání Batman: Arkham Knight je zas a znovu odloženo, naštěstí ne až tak do nedohledna.

Ještě během loňské E3 si všichni mysleli, že se nového počinu od Rocksteady dočkají ještě na Vánoce 2014. Následně došlo k odsunu na jaro, a pak ještě na 2. červen 2015. Toto datum již také neplatí. Batman: Arkham Knight vyjde (snad už finálně) 23. června 2015. Oproti třetímu Zaklínači nejde až o zas tak strašný odklad. Touhle dobou už navíc budou moci také všichni školáci s klidným svědomím zahodit sešity a vzít do rukou myš, klávesnici nebo gamepad.

Batman Arkham Knight Screenshot 01

Třítýdenní posun doplnilo prohlášení vývojáře Seftona Hilla, který vysvětlil, že nechce, aby se kratší vývojový čas výrazně projevil na výsledné kvalitě hry:

"Jsme vývojáři, kteří nesnáší, musí-li dělat nějaké kompromisy. To znamená, že si budete muset ještě chvilku počkat, než si zahrajete epické zakončení arkhamské trilogie. Do naší práce vkládáme veškeré úsilí. Chceme, abyste byli s výsledkem nadmíru spokojeni," tvrdí Sefton Hill.

A aby to nebylo fanouškům líto a ukrátili si čekání, tak společnost vypustila přes 7 minut dlouhé gameplay záběry, které spíš ještě více rozdráždí hráčovu chuť si okamžitě Batman: Arkham Knight zahrát. Poletování po skvěle vyobrazeném Gotham City, eliminace pobudů, záchrana občana a pronásledování kriminálníků pomocí Batmobilu. Co více se přát?

Vznikají i domněnky o možné remasterované kolekci předchozích arkhamských Batmanů pro PS4 a Xbox One. K tomuto se však Rocksteady odmítlo vyjádřit. Těšíte se na poslední díl trilogie, Arkham Knight? Patříte mezi fanoušky ať už komixového, filmového nebo videoherního Temného rytíře?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Další ohlášené zpoždění Batman: Arkham Knight kompenzují tvůrci gameplayem

Čtvrtek, 26 Březen 2015 - 11:56 | Tomáš Herodek | Přesně jak píše Michal. Je nutné brát v potaz, že...
Čtvrtek, 26 Březen 2015 - 07:00 | Michal Klacik | Dobrý den, zrovna Arkham Origins nebyl vyvíjen...
Středa, 25 Březen 2015 - 23:45 | Psycho Mantis | tím jsem nemyslel, že mám něco proti postavám....
Středa, 25 Březen 2015 - 12:46 | Tomáš Herodek | A co se vám ohledně Barbary nezdá? Jako Oracle už...
Úterý, 24 Březen 2015 - 13:54 | Psycho Mantis | trochu jsem se těšil, ale teď jak vidím, jak...

Zobrazit diskusi