CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Další ohlášené zpoždění Batman: Arkham Knight kompenzují tvůrci gameplayem

trochu jsem se těšil, ale teď jak vidím, jak použili dceru komisaře Gordona jako IT specialistu "Oracle", která tajně Batmanovi pomáhá..... začal jsem se obávat ohromného množství klišé :-X
To je ostatně jedna z věcí, která mi v celé sérii herního Batmana vadila: recyklace postav.

ale zase na druhou stranu mají autoři hezký smysl pro humor:
"What are you going to do, Batman?"
"I will even the odds."
[Press L1 to 'even the odds']
:D :D

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

A co se vám ohledně Barbary nezdá? Jako Oracle už byla v Arkham Asylum i Arkham City a v tomhle se to drží komiksové předlohy. Původně to byla Batgirl, ale poté, co ji Joker střelil do páteře, ochrnula na nohy, přičemž se z ní stala Oracle a i nadále pomáhala Batmanovi.

Rozhodně bych v tom neviděl recyklaci postav, ale naopak snahu se držet předlohy a nijak ten svět nenarušovat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tím jsem nemyslel, že mám něco proti postavám. Postavy jsou super. Problém je s tím, že se neustále vrací a vrací...

A i když někdo umře (třeba Joker v Arkham City), tak autoři hned vydají prequel (Origins) a postava je zase zpátky.
Abych to shrnul: nemám nic proti dobře udělaným postavám, ale vadí mi chování herního studia, které pořád propírá stejné postavy jenom kvůli zvýšení "lákavosti".

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

zrovna Arkham Origins nebyl vyvíjen pod Rocksteady (tedy tvůrci, co stáli za Asylem a City), ale pod jiným studiem. Sami tvůrci z Rocksteady řekli, že Arkham Knight vůbec nebude brát v potaz Origins.

Kdo zemřel v Asylum a City, bude mrtvý. Co se stalo v Asylum a City, projeví se v Knight. Rocksteady opravdu nepatří mezi dobré příklady vývojářských studií, které recyklují své postavy a herní značky. Spíše jde o zářný příklad toho, že ani AAA hry nejsou v těchto dnech ztracené a že je někdo umí udělat hodně kvalitně.

Navíc je dobré připomenout, že Arkham Knight bude poslední z celé série. Docela pochybuji, že by se opět vrhli na jiného Batmana (stejně jako CD Projekt RED se pravděpodobně nepustí do úplně nového Zaklínače). Budou chtít zkusit něco jiného.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Přesně jak píše Michal. Je nutné brát v potaz, že díl Arkham Origins byl dělaný jen proto, že Warner Bros. nechtěli čekat na nového Batmana takovou dobu (a chtěli se povozit na vlně úspechu této rozjeté série). Hru tedy dělalo jiné studio (Warner Bros. Montréal) což bylo znát i trochu na hratelnosti (Origins prakticky nepřinesl žádný posun jako tomu bylo mezi díly Asylum a City) a i obsazení dabérů nebylo stejné (Batman i Joker měli úplně jiné herce). A zasazení nemohlo být jiné než prequel, protože pokračování dělá právě Rocksteady.

Navíc Rocksteady se skutečně vyjádřili, že Arkham Origins není přímou součástí jejich Arkham trilogie a je to pouze spin-off, takže z tohoto dílu nebudou nijak čerpat (přestože přiznali, že pár věcí se jim na hře líbilo). Nicméně za sebe musím říct, že i když pár věcí ve scénáři nesedělo, příběh jsem si pořádně užil.

K oné recyklaci postav. Je nutné si uvědomit, že se jedná o zavedené komiksové univerzum. Batman a Joker k sobě prostě patří a nikdo nikdy Temného rytíře nedokáže tak potrápit, jako právě zmiňovaný klaun. Zároveň to jde ruku v ruce s tím, že Batman nezabíjí, tedy se jeho nepřátelé mohou (a budou) neustále vracet a to i v komiksech. Fakt, že Arkham City končilo jak končilo byl ze strany scénáristů VELICE kontroverzní krok, ke kterému se málokdo odhlodlá (za sebe ale jen chválím).

Naopak třetí díl nám přinese záporáka jménem Arkham Knight, který se v komiksech neobjevuje a je to vyloženě nová vymyšlená postava. Nicméně se lidem z DC Comics zalíbila natolik, že ji hodlají do komiksů zakomponovat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.