CDR.cz - Vybráno z IT

Otevřená platforma Samsung SAMI monitoruje životní funkce pro vás i doktory

Samsung Simband
Přichází nová éra nositelných zařízení. Hybrid chytrých hodinek a inteligentního náramku, taková je představa Samsungu o inteligentním monitorovacím zařízení. Vaše tělo k vám totiž promlouvá, i když ho neslyšíte.

Jihokorejský výrobce spotřební elektroniky Samsung představil novou inteligentní platformu, která má nahradit stávající mobilní aplikaci S Health. Její název zní SAMI (Samsung Architecture Multimodal Interaction) a uživatelům přinese řadu nových možností, díky nimž budou moci monitorovat údaje o svém zdravotním stavu.

Samsung Simband Watch

Samsung odhalil první prototyp nového náramku s hodinkami pro monitorování životních funkcí lidského těla na tiskové konferenci Voice of the Body v San Fransiscu. Získaná data by se měla v budoucnosti ukládat a sdílet na více zdrojů, včetně cloudového úložiště. Informace by tak mohly mít význam nejen pro samotné uživatele, ale také by mohly sloužit jako podklad k vědeckým účelům pro výzkumné pracovníky. Výhradní práva na tyto informace by měl mít samozřejmě jejich vlastník, který se může sám rozhodnout, zda je doktorům poskytne nebo nikoliv.

Platforma přístroje SAMI je otevřená jak pro hardware a software, tak pro návrh designu. Samsung se chce u vývoje konkrétních funkcí spolehnout na spolupráci se zdravotními firmami, které již mají v tomto oboru zkušenosti. Pro tyto účely vyrobil subjektům dva testovací náramky. Zařízení by mělo být schopno v reálném čase přesně změřit tepovou frekvenci, tělesnou teplotu, hydrataci pokožky, hladinu cukru v krvi nebo EKG. Není vyloučeno, že výsledný produkt toho bude umět mnohem více.

Samsung Simband Hand

Snímání všech údajů 24 hodin denně mají na starosti senzory Simband, které se připevňují dovnitř náramku. Modul má rozměry 34 x 14 milimetrů a je poháněn dvoujádrovým procesorem Cortex-A7 s taktem 1 GHz, který byl vyroben 28nm technologií. Náramek je dále doplněn o displej, takže ve finále se nejedná o zařízení větší než běžné chytré hodinky. Samozřejmostí je podpora Wi-Fi a Bluetooth.

Samsung Simband Details

Modul Simband

Simband má mít oproti smartwatches jednu výhodu a tou je nabíjení. Samsung tvrdí, že si dotyčný nemusí náramek vůbec sundávat, stačí na něj pouze připevnit magnetickou nabíječku, která modul dobije během spánku. Více informací najdete na stránkách Samsung.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Otevřená platforma Samsung SAMI monitoruje životní funkce pro vás i doktory

Žádné komentáře.