CDR.cz - Vybráno z IT

Oznámena Forza Horizon 3, poprvé v historii vyjde i na PC [E3 2016]

Forza Horizon 3 se snaží přepsat historii, dostupná bude také pro majitele systému Windows 10. Hrát ji budou moci společně s Xboxery.

Cdre 3

V historii závodních sérii platilo, že PC hráči mají své Need For Speed, majitelům PlayStationu náleží Gran Turismo a pro Xbox je tu Forza. Rok 2016 ale všechno změní. Forza je závodní značka společnosti Microsoft, která byla dlouhá léta skutečně Xbox exkluzivní, a to ať šlo o sérii Motorsport nebo Horizon. Pro letošek se ovšem tvůrci rozhodli expandovat.

V rámci tiskové konference Microsoftu došlo také na oznámení Forza Horizon 3. Ta nejenže vyjde na Xbox One, dostupná bude také pro Windows 10, a aby toho nebylo málo, nabídne cross-platform závody. A to je hodně kladný krok. V praxi to tedy znamená, že na jedné závodní trati se potkají jak PC hráči, tak ti, kteří budou své našlapané vozy ovládat přes Xbox. Stejně tak platí, že pokud hru rozehrajete na Xboxu, můžete v ní klidně pokračovat na svém PC.

Forza Horizon 3 si lokačně vybrala Austrálii, slibuje kooperační mód pro čtyři hráče a nelimituje se ani v typech vozů. Při jednom závodu se tak na trati klidně může potkat Lamborghini, bugyna a offroad. Na hru se můžeme těšit 27 září.

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Oznámena Forza Horizon 3, poprvé v historii vyjde i na PC [E3 2016]

Žádné komentáře.