CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Panasonic vrací na evropský píseček tradiční značku Technics

Mě se líbí jak je dnes všechno "hi-end hi-fi", tohle je stěží kvalitní SOHO. Technics byl možná dobrý po revoluci, když tady byl hlad po všem co tady dříve nebylo. Postupem času se stala značka tak tuctovou, že jí raději mateřská firma pohřbila.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No ty zesilovače s budíkama jsou parádní. Přesně takový bych si přál k počítači. Možná i ty repráky. Ale předpokládám, že to bude pálka jako prase. :(

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Mám od nich kazeťák, bedny, zasilovač bohužel odešel a nahradil jsem ho denonem, k tomu minidisc od sony. Všechno hraje poměrně dobře, ale nesmím pouštět mp3 to je hrůza i ve 320kbs :))) Dnes nevím jestli to má smysl oživovat, protože dost příznivců této značky je dnes tatínky v malém bytě a nemají čas ani prostor na takové dunění jako za mladých časů :)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Však ono to hraje dobře i při normální hlasitosti.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Dnes se spíše musí snižovat hlasitost kvůli špatným masterům a nemá to žádnou dynamiku :/

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

To bohužel ano, od 90. let se kvalita CD hodně snižuje.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Je potreba hledat, hledat a koukat se na http://dr.loudness-war.info/, aby clovek nenaletel.

Samotne DR neni vsechno, ale minimalne se clovek nenapali na uplne braky. Jen bacha na mereni z vinylu, tichy sum na pozadi dokaze DR zblbnout.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Mě tehdá připadalo, že Matsushita cítila propady zájmu v Hifi technice a asi jí připadalo, že udržování tří značek jí poněkud komplikuje život na zmenšujícím se písečku.

Teď už je situace delší dobu ustálená, tak zřejmě naopak chtějí těžit ze jména co má stále poměrně dobrý zvuk.

Osobně jsem pro zesliovače a audiověci Technics nikdy neměl moc slabost, ale vím, že mezi "lidem prostým" měla tahle značka dobrý zvuk. V ČR určitě.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Celé mi to přijde na hlavu. Nejdřív pohřbí zavedenou značku - prakticky symbol vynikající kvality a když už je tu generace lidí, která často ani netuší co to bylo, tak tu značku chtějí oprášit. Takže asi míří na generaci lidí, které si tu značku pamatují (jako vynikající) a doufají, že budou ochotni utratit své peníze za něco co (možná !!!) splní jejich očekávaní.
Bohužel mi to připomíná stav kdy HP počítače mě nijak neoslovili a Compaq byl pojem kvality. Po odkoupení Compaqu HP-ečkem si HP interně převzalo vše od Compaqu, hodilo na to svoje logo a Compaq zmizel. Potom se znova objevil jako značka pro low-end.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Technics na svém začátku Hi-end, ale postupem času se propadl do kategorie komerčního zboží a tam je velká konkurence, kvalita ke konci značky nebyla valná. Konec byl správnou cestou.

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

O této značky mám Reciver kazeťák a CD přehrávač.Vše šlape na jedničku.Jak už tu bylo zmíněno.Tak spousta fandů téhle značky už jsou tatínci.Tudiž si myslím že návrat spostu lidí potěší v četně mě.Jaký to bude mít smysl ukáže čas

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.