CDR.cz - Vybráno z IT

Pandora TV Box: Multimediální centrum s Androidem, herním ovladačem a kamerou

Pandora TV Box - úvodní foto
Stejně jako většina multimediálních boxů k TV, vlastní i Pandora TV Box obstojný hardware dostačující k plnému využití možností vaší televize. Kromě něj má ale také vestavěnou kameru nebo herní ovladač v balení.

V dnešní době už nejde ani tak o to vytvořit co nejvýkonnější zařízení (jelikož zde máme miniaturní čipy s obrovským výpočetním výkonem), ale spíše o co nejmenší rozměry. Týká se to samozřejmě i malých přídavných počítačů k televizi označovanými jako HTPC, multimediální boxy či centra. Kromě rozměrných krabiček, které musíte umístit vedle vaší televize, se tedy objevují zařízení, která jsou opravdu malá, bezhlučná a dají se k televizi připnout, čímž nezaberou v podstatě žádné místo kolem ní. Jedním z příkladů může být počítač TPmini, o kterém jsem vás informoval v dubnovém článku, nebo právě dnes představovaný TV Box Pandora.

Pandora TV Box - zadní strana

Oproti jiným a hardwarově srovnatelným zařízením na trhu má ale Pandora lákavé výhody: v jejím balení nalezneme kromě několika kabelů (například pro propojení boxu s televizí) také herní ovladač pro přesnější ovladatelnost her a lepší zážitek z jejich hraní. Kromě tohoto herního je ale v balení i další ovladač sloužící pro ovládání televize při běžných činnostech. Díky vestavěnému gyroskopu dokáže nahradit myš a kurzor na obrazovce ovládáte jeho naklápěním do stran. V budoucnu bychom místo něj mohli pro ovládání kurzoru používat i svůj mobilní telefon s Androidem.

Pandora TV Box - balení

Samotná krabička TV boxu má obdélníkový tvar se zakulacenými rohy, k umístění na vaši televizi slouží nastavitelný držák na jejím spodku. Uvnitř tiká dvoujádrový ARMový procesor Rockchip Cortex-A9 s frekvencí 1,6 GHz na jádro a s grafickým čipem Mali 400. Operační paměť nabývá velikosti 1 GB a flashové úložiště má kapacitu 8 GB. Operačním systémem je stejně jako u většiny konkurenčních zařízení Android a to ve verzi 4.1.1.

Na přední viditelné straně nalezneme pouze logo výrobce (přesněji na levém okraji), čočku kamery s rozlišením 2 MPix pro videohovory, a pak už jen kulaté zapínací tlačítko se svítícím indikačním kroužkem kolem. Pohled na zadní stranu je ale mnohem zajímavější, jelikož vlastní poměrně slušnou nabídku konektorů. V jejím čele nalezneme HDMI konektor (1080p) pro propojení TV boxu s televizí. Velmi příjemná je také čtveřice USB portů pro připojení přídavných zařízení, jako například bezdrátový set myši a klávesnice či externí pevný disk. Nechybí ale ani ethernetová zdířka na kabelové připojení internetu či audio výstup na sluchátkový jack. Potěší rovněž slot na paměťové SD karty, jejichž kapacita může dosahovat až 32 GB. Přes bezdrátovou Wi-Fi se k internetu připojíte také a Bluetooth 2.0 výbavu tohoto zařízení uzavírá.

Pandora TV Box - ovladač

Herní ovladač je provedem ve stylu gamepadu u PlayStation 3, nabíjí se pomocí MicroUSB a s boxem se propojí právě skrze bezdrátové Bluetooth.

Pokud tedy hledáte vhodný počítač s malými rozměry k vaší LCD televizi a rádi hrajete hry, mohl by vás Pandora TV Box zaujmout. Co se týče herních titulů, podporovány jsou hry z Google Play a je dost možné, že se objeví i speciální tituly určené přímo pro Pandoru.

Operační systém Android 4.1.1
Procesor Rockchip RK3066 ARM Cortex-A9
1,6 GHz, dvoujádrový
Grafická karta Mali 400 MP4
Operační paměť 1GB DDR3
Úložiště 8 GB flash
+ SD slot
Kamera 2 MPix
+ mikrofon
Konektivita Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth 2.0
4x USB 2.0
MicroUSB
HDMI (720p až 1080p)
3,5mm jack
Ethernet 10/100M
Cena 2 400 Kč

Pandora TV Box je už nyní dostupný na čínském serveru DealExtreme za cenu 124 dolarů, tedy za přibližně 2 400 Kč. Poštovné pro Českou republiku je zdarma (nebo spíše v ceně) a při objednávce vám ho ze zámoří doručí do deseti pracovních dní.

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pandora TV Box: Multimediální centrum s Androidem, herním ovladačem a kamerou

Středa, 12 Červen 2013 - 11:57 | Tom27 | a fx Prism je uz predinstalovana :)
Úterý, 11 Červen 2013 - 12:14 | Pavel Korotvička | No jako přehrávač filmů je to dle příspěvků na...
Pondělí, 10 Červen 2013 - 21:31 | trip x | stejne hodnoty jako cpu atd ma MK802IIIS a je to...
Pondělí, 10 Červen 2013 - 15:57 | Jiří Molnár | Chi, spíš jak na to koukám, Petr překopíroval...
Pondělí, 10 Červen 2013 - 15:54 | Milosh | Řekl bych, že ten affiliate link není autora, ale...
Pondělí, 10 Červen 2013 - 15:34 | registrovany registrovany | Vzhledem k tomu, ze autor clanku odkazuje na dx....

Zobrazit diskusi