CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k SecUpdate: PayPal ohrožuje vaše finance a lednice vaše emaily!

Lednička s připojením na net? :-) :-) :-) Děkuji nechci. Mail u Googlu jsem zrušil a nikdy jsem žádnou jinou jeho službu nepoužíval. Minulý týden jsem si kupoval zrcadlo do koupelny a z legrace jsem se prodavačky zeptal, jestli je připojitelné k netu, aby mi při čištění zubů zobrazilo maily. Koukala na mě jako na idiota. Je to dobrý, ještě pár let budu žít v normálním světě mezi normálními lidmi.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

A čoveče to není špatnej nápad to s tim zrcadlem! :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V nejakem filmu nebo reklame uz to bylo. Jen si nejsem jist, zda by se na to clovek dokazal pri cisteni zubu soustredit.
Jinak lednicka, co by hlidala trvanlivost a po zadani prikazu nekam poslala seznam sveho obsahu (jsem v obchode a nevim co mi doma doslo) by nemusela byt od veci, jen by vsechno muselo byt nejak ocipovano.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

ja asi budu muset uz konecne udelat upgrade lednice, pac ta ma / Minsk, r.v. 1989 / zacina mit neblahy vliv na muj BMI :)

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Ziadnej sluzbe neverim. K paypalu nemam priradenu ziadnu kreditnu kartu ale potrebne peniaze si presuvam prevodom z bezneho uctu. Na Paypal ucte nikdy nemam vysoku sumu.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Mno, jestli jsem správně pochopil obsah článku, tak právě přiřazenost karty k paypal účtu je vůči tomuto útoku imunní, protože už nikam to číslo karty nezadáváte. Takže jakmile vás k tomu PayPal vyzve, je to podezřelé.
PS: Mám a vždycky jsem měl kartu na PayPal účtu přiřazenou.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Taky tak.

Pokud člověk občas kupuje někde po světě, je podle mě PayPal nejbezpečnější způsob, jak někomu platbu předat. Nejméně rád mám a výhýbám se tomu, obchodníkovi sdělovat přímo číslo karty do jeho jakéhosi formuláře na jeho stránkách.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

<em>…obchodníkovi sdělovat přímo číslo karty do jeho jakéhosi formuláře…</em>

A co takhle diktovat číslo platební karty obchodníkovi do telefonu? ;)
Ne, nedělám si <kbd>(_!_)</kbd>, s jedním takovým jsem měl několikrát tu čest dělat kšeft. Má zahraniční sídlo a kšeftuje v oblasti cestování. A dosud z těch karet nic, co bych neschválil, neodešlo.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, tak to máš teda koule, Wifte - minimálně v prvním případě. Pak, když už mám partnera prověřeného, dejme tomu, ale stejně: "bolelo" i to první sdělování čísla na Paypalu, ne tak přes phone kamsi :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Stalo se mi v Japonsku, když se nedařilo provést platbu na pokladně (oni nepoužívají PIN). Když byla obchodníkem jakési hotline podpoře nadiktována celá přední strana karty a vzápětí ji otočil a vyzradil i CVV, přemýšlel jsem kolik mě bude stát telefonát do ČR kvůli jejímu zablokování. :-D Uvěřil jsem že mě neokradou a kartu nezablokoval a OK. Ale nebyl to hezký pocit.

Ale je to i o štěstí. Kdo narazí na parchanta má smůlu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

ono je to hodně o mentalitě lidí. V Evropě (obzvlášť v bývalých zemích Sovětského svazu) se v posledních 15 letech rozmnožili svině, co chtějí okrádat ostatní jakýmkoliv způsobem.
I obyčejní taxikáři v ČR okrádají turisty a většinou jim dávají minimálně 3x větší taxu než obyvatelům ČR. Je to trapné sledovat na zahraničních TV stanicích dokumenty o ČR, když ve většině z nich nezapomenout varovat před hajzly taxikáři.

V japonsku mají úplně jinou mentalitu a životní styl. Nikdy jsem od žádného turisty neslyšel, že by je v Japonsku někde "okradli".

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak Yakuzu tam mají, že, mafie jak hrom a obecně ne každý je svatoušek. Ale je pravda, že v obchodech a podnikání se na hajzliky, co se člověka pokusí hned obrat, nenarazí a pouličních zlodějů tam také mnoho není.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm ... ma NSA dohodu s Visou ze smeji ukladat CVV do databaze? :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

řekl bych, že tohle je jediná informace, která NSA nebude zajímat :)

je zajímá, kde nakupujete, s kým se stýkáte, kam jezdíte na dovolenou, kdo vám posílá peníze a komu zase vy posíláte peníze. Nějaký bezpečnostní kód u karty jim je nanic :D

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Tady nejde o to, jestli je to zajima. Tady jde o to, ze to nejspis skonci v databazi, protoze NSA vyznava zasadu sebrat vsechno co jde a pak se podivat co se v tom da najit.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je tady v UK normalni praxe, zejmena u vetsich firem jako napr pojistovny, telekomunikace, financni sluzby atd.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tohle bylo kousek vedle, Irsko, mentalita bude imho podobná a praxe asi taky.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Paypal je podle me nejbezpecnejsi zpusob placeni online. Mam dva paypaly, cesky a britsky abych si sem tam mezi nima mohl prevadet penize. Na ebay mam uz asi 450 transakci vsechny za pouziti paypalu a nikdy nebyl problem. Uprednostnuji online obchody ktere umoznuji platbu paypalem, protoze potom si u nich clovek nemusi ani zakladat ucet a dorucovaci adresa se mu prekopiruje z paypal uctu. Muj UK Paypal si bere financni prostredky primim prevodem z bankovniho uctu, debitky / kreditku by se snazil pouzit jen kdybych na uctu nemel dostatek financnich prostredku. Proste dejme tomu ze neco platim paypalem, na paypalu samotnem mam 0 penez a behem 3-4 pracovnich dnu si paypal o tu prislusnou castku rekne bankovnimu uctu a ten mu ji poskytne formou Direct Debitu. U ceskeho paypalu nemam prirazenou debitku/kreditku, protoze jsem zrusil vsechny ceske bankovni ucty, ale kdyz sem tam mel prirazeny bankovni ucet a ne zadnou kartu, plynuly z toho urcite limitace, kolik penez muzu maximalne mesicne prijmout a poslat. U UK paypalu se myslim debitka/kreditka pouziva na overeni uctu, jetsli ta ktera debitka/kreditka je prirazena k bankovnimu uctu s paypalem asociovanym. Dostal jsem uz par mailu, ktere se tvarili jako od PAYPALU, ale to co po me chteli bylo evidentne za hranicemi co ma paypal v 'popisu' sluzby, takze sem ty maily preposlal paypal security teamu.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Ono nejde o to, ze je Paypal tak bezpecny, ale spis o to, ze jsou kreditni a debetni karty tak nebezpecne.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. V době, kdy existuje instantní TopUp převod z řady českých bank na Paypal je mít přiřazenou kartu zbytečné a navíc o procenta dražší. Nabito řádově do deseti minut a žádné obavy z prolomení Paypal účtu.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ja ted paypal pouzivam tak, ze kartu jsem tam zadal jen jednou a od te doby pouze povtrzuji platby, cislo karty uz nikam nevkladam. Jedine, co se muze stat, je tedy ze by mohli evetualne odchytit moje prihlasovaci udelaje, coz ale neni zadna tragedie, protoze paypal by pripadne neuatorizvane platby jiste dokazal vratit. od toho to je paypal

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsem napsat něco podobného, paypal používam už víc jak 7 let a nikdy jsem nemusel vyplňovat číslo karty atd... vždy jen přihlašovací udaje.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No a když jsme linuxákům v diskusích říkali, že promořenost Windows malwarem je dána rozšířením a až se rozšíří jiný OS, dopadne stejně, nevěřili nám. Je úplně jedno, jestli na linuxu mohou fungovat viry nebo ne. Malware na něm fungovat může a teď se to na Androidu ukazuje.

Žádný OS není nikdy 100% bezpečný. Ale to, že je na Google Play každá 15. appka podezřelá, to je rána do vazu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Me se zas libi, ze se zavrel #1 bug ubuntu s tim, ze android je linux .... ale kdyz dojde na chyby, tak uz to neni linux:o)
Jinak ta lednicka me fakt dostala ..... samsung se zacina pasovat do role guglu ..... dela proste neco, na co nema absolutne zadne knowhow, kdyz uz to ty firmy pochopi, ze to neni o penezich, ale o lidech?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Bože to jsou vývody. :-)

Nejsem na Linux expert, ale i tak si dokážu vyvodit, že Android používá podvozek z Linuxu, ale to hlavní v čem všechno běhá je Dalvik nebo ART. Takže pravda je obojí, je v tom kus Linuxu a zároveň to nemá téměř nic společného s klasickými distribucemi (chyby z Androidu se do Linuxového jádra nepromítají).

Stejně jako děravost Flashe nemá nic společného s kvalitou jádra Windows/OSX atd... Je to platforma nad jádrem.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Pravda je na obou stranách.

1. To, co je na Androidu děravé jak řešeto a je aktivně zneužíváno, není <em>ten linux</em> jako takový. Je to jako říct, že ten a ten operační systém je děravý proto, že na něm zrovna běží taková a maková nadstavba, která je děravá jak ementál.

2. Všechno je děravé. Je to jen o tom, jestli se ty díry někomu vyplatí zneužívat (masivně užívaná platforma), nebo je to ztráta času (nezajímavá minorita, jako je třeba Bada OS ve světě chytrých telefonů (i když Bada a chytré telefony nejde moc dohromady - zkuste si někdy používat původní Samsung Wave a zjistíte, že ten telefon je úplně pitomej) nebo linux ve světě desktopů).

Díry osobně dělím na ty, o kterých se už ví a jsou zneužívány, a ty, o kterých se ještě neví. Naprostou minoritou jsou díry, o kterých se ví a prakticky nikoho to netrápí.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak o tom hovoří už Murphyho zákony, že. :-)

1) Káždý, i sebemenší, program obsahuje minimálně jednu chybu
2) Pokud žádnou chybu neobsahuje, je to tím, že se o ní ještě neví

Za chybu lze považovat i díru...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

jako programátor můžu potvrdit. True story.

Pokud program nemá chyby, tak je to tím, že se je ještě nepodařilo najít ^^

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

1) Kazdy program obsahuje nejmene jednu chybu
2) Kazdy program lze zkratit alespon o jednu instrukci

Zaver: Kazdy program lze zkratit na jedinou instrukci, ktera je chybna.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/1
Doporucuju precist

Ten bug byl o tom, ze se mu nelibilo, ze se prodavaji pocitace s predinstalovanyma windows .... coz je porad maximalni majorita, protoze ZADNA linuxova distribuce se nestala na desktopu byt vzdalene pouzitelnou pro obycejneho cloveka .... tohle se zas nebude jistym evangelistum libit, ale je to proste fakt dokazany tautologii, takze ho prosim prijmete:)
DUKAZ: ano, babicka dokaze pro brouzdani pouzivat predinstalovany linux stejne jako windows ..... do doby nez si koupi novou tiskarnu, USB zvukovku atd .....

Tento bug, ktery z hlediska ubuntu, vznik androidu nijak neovlivnil, dokonce ani programatori ubuntu jej neovlivnili, proto byt zavren proste nebyl, ale budiz ..... jiste to pohladilo mnohe ega a o to vlastne slo (ted to nemyslim ironicky, verim, ze developeri ubuntu odvedli velky kus prace a kdyz je neco potesi, proc ne?)

Ve vyjadreni Marka k uzavreni bugu primo pise, ze android JE linux (at uz jako linux chapem jakkoliv). Takze proste neni mozne se schovavat za to, ze linuxove jadro je bezpecne (stejne jako je zcela jiste nemene bezpecny i windows kernel), ale ze nadstavba android (v tomto pripade stejne jako treba windows 95, nebo spis DOS 5.1 - to je asi trefnejsi jak z hlediska technicke urovne, tak dnesni podpory tohoto systemu:o) je uz nebezpecne reseto ... stejne jako linux ultras porad srovnavaji windows a linux na zaklade nejnovejsiho linuxu s windows 3.11, tak se proste musi smirit s tim, ze android nejenomze nevyresil #1 bug, ale udelal tim linuxu medvedi sluzbu, protoze se proste dnes v neodbornych kruzich proslycha (neni to zas tak vzacne) jak je android linux ..... no a ze je to proste nebezpecna sracka a ze jim to stacilo jednou v mobilu a o desktopu by nikdy uz ani neuvazovali .....

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to jestli tě zajímá:

- bezpečnost té které distribuce (a Android bychom chápali jako specifické distro)
- bezpečnost aplikací tam provozovaných (pískoviště atp)
- bezpečnost kernelu
- přeměřování pinďourů jestli je to či ono nějaký "brand" :-)

Co se týče neodborných kruhů, tak Android za sračku považuješ ty, ale většině neodborné populace je úplně jedno jak a na čem to funguje. Pochybuji, že si běžní BFU v hlavě dokáží spojit souvislost, že Ubuntu také = Linux, takže je to vlastně jedno. Oni chtějí telefon, chtějí Facebook, jestli jsou tam nějaké zranitenosti většinu lidí vůbec netankuje, resp. nedokážou si takové nebezpečí představit (což platí i Windowsových BFU - dáme tam tři antiviry a tuhle to nabízelo super skenr bereber někde bokem na stránce a šup tam s ním a jsme za vodou).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Kde zijes? Babicka a nova tiskarna? Babicka bude trvat na tom, aby se ji pripojila ta stara, na kterou je zvykla ... a takove pripady kolikrat linux resi lepe nez Windows 10.

Hlavnim duvodem, proc se prodava takova hromada pocitacu s predinstalovanymi windows je setrvacnost prodejcu. Druhy v rade je tlak microsoftu.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

A treti ..... ten opravdovy, ze na desktop je to zdaleka nejlepsi system.

"a takove pripady kolikrat linux resi lepe nez Windows 10" ... ten byl dobrej:o)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.