CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k PiPhone: Vyrobte si ze svého Raspberry Pi kutilský smartphone za 3 tisíce Kč

Zajímalo by mne, jestli ten GMS modul má vlastní přidělené číslo IMEI. Protože kdyby ne, byl by to prýma obtížně sledovatelný telefon.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Akorát že bez IMEI by se ten modul vůbec nepřípojil do GSM sítě. Jinak je tam použit modul od SIMComu což je ten vůbec nejhorší odpad dostupný na trhu. To už raději Quectel, Telit nebo Cinterion-Gemalto.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz vymazes IMEI, tak uz si nezavolas. O tom uz se presvedcila hezka radka experimenatoru se smartphonama, co se jim ho nejak povedlo vymazat. Nicmene IMEI je ciste anonymni udaj, kdyz nevis kdo ten telefon vlastni. A dokonce muzes IMEI zmenit.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu si pomoct, ale to toto je žvást dne: "Klíčovou komponentou mimo samotného Raspberry Pi je komunikační modul, SIM900 GSM/GPRS. Ten podporuje standardní AT příkazy, což je do budoucna velmi perspektivní záležitost." Nechť mi autor ukáže jediný modem nebo GSM modul který nepodporuje AT příkazy. Minimálně za posledních 20 let takový nenajde.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Nejprve byste se měl zamyslet, než něco označíte za žvást. Perspektivní je to proto, že aktuální PiPhone umí jen volat, kdežto modul umí sám o sobě daleko víc. Takže to půjde v budoucnu po patřičných úpravách softwaru využít nejen pro volání...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je pravdou, že tento modul toho sice "umí" celkem dost, ale většina věcí pořádně nefunguje. To že autor zvládnul AT příkazy ATD a ATH ještě neznamená, že z toho modulu vymáčkne více. Ten modul je asi tak kvalitní jako technická podpora od Telitu ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Samozřejmě, že za cenu tři tisíce korun seženete v obchodě plnohodnotný elegantní smartphone"

...s neznámým softwarem a palubě a hromadou backdoorů od NSA. :-D Jinak RPi už existuje v mnohem menší formě (http://www.raspberrypi.org/raspberry-pi-compute-module-new-product/), takže cesta k miniaturizaci této konstrukce telefonu je nasnadě.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.