CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rockstar šílí, pirátská verze hry GTA V unikla na Internet ještě před samotným prodejem videohry

Ono chtít v dnešní době za hru přes tisícovku chce mít buďto fakt velké koule, nebo si musí být jistí, že to je revoluční titul. Což si u GTA dovolím pochybovat. Já bych dnes za hru nedal přes 20€. Možná 30, kdyby šlo o povedené pokračování nějakého mého oblíbeného titulu a chtěl jsem si ho zahrát hned po vydání (rekord z posledních let byl Max Payne 3 za necelých 40€, ale to je srdcovka).

Takže možná jsou PCčkáři semeniště pirátů, ale hry (a chce se mi říct nahlas, že díky tomu pirátění) máme levnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není problém kupovat hry za 20€, stačí si počkat. Stejným způsobem mám doma Alana Wakea za cca. 60 CZK, nebo XCOM:Enemy unknown za 250 CZK.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

to nemyslis vazne?! tato hra je zatial najdrahsia, podla medii stala 250mil$ a ty ju porovnavas ? akykolvek iny projekt je logicky "lacnejsi" a teda aj finalna hra "lacnejsia".
podla dosavadnych trailerov je hra velmi velmi rozsiahla a aj recenzie sa hybu okolo 9.
od rockstaru je velmi mile, ze si pri takych vydavkoch a kvalite pytaju "len" 50E!

to, ze nie si ochotny platit kradnutim nijako neobhajis

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To myslíš vážně ty? Tvé myšlenkové pochody? Opravdu si nedělám srandu. Recenze se klidně hýbou kolem 9 až 10 a hra stojí 999,- Kč. A jestli je hra kvalitní opravdu tak, jak se tváří, tak její vývoj zaplatí obrovské prodeje, ne obrovská cena. Tak strč hlavu pod studenou vodu a vychladni, než začneš zase plácat nesmysly.

A zaprvé já nekradu, neposuzuj ostatní podle sebe (nebo nevím jak posuzuješ ostatní) a i kdybych stahoval z netu, tak to nekradu, ale kopíruji, zkus si zjistit rozdíl.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Cenu urcuje vydavatel, kdyby byla nizsi cena zazracny zpusob jak videlat miliardy navic tak to udelaji.

Cenu nesmis posuzovat pohledem socky, ktera pirati i hry co stoji 10 korun, pro naprostou vetsinu lidi civilizovaneho sveta ta castka odpovidajici, vydavatel nemuze za to ze si par lidi v nejake Ceske republice mysli ze za 1000 Kc je to drahe. Pred 15 lety staly hry na konzole 2400 Kc, a jak se prodavaly. Ted jsou 3x takove platy a hry stoji mene nez polovinu, takze logicky jsou 6x dostupnejsi.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, nesmysly tu pises ty... oni maji moc dobre spocitane kolik musi prodat kopii za jakou cenu, aby to vyslo. Pravdepodobne maji i predstavu kolik tech kopii realne prodaji. 50€ za novy AAA titul je naprosto bezne, i ceska ARMA 3 stoji momentalne 45€... toto zlodejina fakt neni, jde o velke tituly, to ze ty nejsi ochotny dat vic nic neznamena, popravde ani ja nejsem ochotny za hru davat tolik, cele GTA 4 i s DLC jsem kupoval asi za 10€ v akci... nic ti tedy nebrani si pockat.

Jestli chces videt zlodejinu, koukni kolik stoji posledni dily Call of Duty na Steamu a jejich datum vydani... kazdy dil vychazi v listopadu KAZDEHO roku (kazdy rok se uprdnou a v listopadu vypadne novy a naprosto identicky pokracovani), a to za 60€ ... posledni 4!!! dily maji stale cenu 60€ ... starsi pak klesnou na stale osklivych 25€. Novy Battlefield 4 ma dokonce stat 70€.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

GTA seria je urcite velmi oblubena, GTA IV som si kupil 3x (najprv na Xbox 360, potom samostatne na Steame a potom znovu na Steame ako balik vsetkych GTA hier aj s datadiskami)

ak hru nepotrebujem okamzite, rad si ju kupim, ked budu uz rozumne ceny
kupovat dalsie hry na konzolu, ked ich na jej nasledovnikovi uz nespustim, som sa rozhodol prestat a kupujem si vsetko uz iba na PC (steam), kde je slusna sanca, ze to spustim na roznom zeleze a coskoro aj pod roznymi OS

piratenie mi za to nestoji, hladat pri kazdom update novy crack a bat sa, co si do pc/konzole zavleciem
ak su ceny dobre, tak sa hry predavaju aj na PC a steam a humble bundle su toho dokazom

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak Humble a hry za 2 dolary a svete divse stara hra kterou uz ma kazdej dohranou a ono se ji za 2 dolary prodaji desitky milionu tomu rikam cesta a vejvarek je vic nez slusnej!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nemají chtít za hru takové peníze na kterou rodiče dětí nemaj :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.